RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Chilli panenka s meruňkovo-zázvorovou glazurou

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Chilli panenka s meruňkovo-zázvorovou glazurou, recepty Chilli panenka s meruňkovo-zázvorovou glazurou, Chilli, panenka, meruňkovo-zázvorovou, glazurou


Recept na Chilli panenka s meruňkovo-zázvorovou glazurou

Recept na Chilli panenka s meruňkovo-zázvorovou glazurou je zařazen v kategorii vepřové maso. K přípravě Chilli panenka s meruňkovo-zázvorovou glazurou budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
2 panenky (cca 0,5 kg) trocha oleje Na naložení: 1 lžíce chilli 1/2 lžíce cukru 1 lžička soli 1/2 lžičky čerstvě namletého pepře 3 větší, prolisované stroužky česneku Na glazuru: 375 ml meruňkové marmelády (nejlépe domácí, nebo kupované s co největším podílem ovoce) 125 ml barbecue omáčky (používám Jack Daniel´s) 1 lžíce nastrouhaného zázvoru 1 prolisovaný stroužek česneku 1/2 lžičky chilli omáčky (pálivé, né sladké) 1/2 lžičky koriandru šťáva z jedné limetky.

Chilli panenka s meruňkovo-zázvorovou glazurou
Zvětšit obrázek

Recept na Chilli panenka s meruňkovo-zázvorovou glazurou

Recept na Chilli panenka s meruňkovo-zázvorovou glazurou:
1. Panenku omyjeme, odblaníme. 2. Česnek utřeme se solí a vmícháme zbytek ingrediencí na naložení. Vše pak vmasírujeme do panenek. Ty zabalíme co nejpevněji do potravinářské fólie a dáme do lednice na minimálně 2 hodiny odležet - čím déle, tím lépe. 3. Připravíme si glazuru a to takto: na pánvi na středním ohni prohřejeme marmeládu, měla by se trochu rozpustit, kdyby byla moc hustá, přilijeme trošku vody. Odstavíme pánev z ohně a vmícháme zbytek ingrediencí. Půlku glazury dáme do mističky, udržujeme teplou, bude použita k servírování. 4. Troubu si předehřejeme na 175°C, vybalíme panenku, potřeme olejem a grilujeme na roštu cca 18 min, podlle trouby. Kdo má teploměr, tak panenka uvnitř by měla mít 65°C (pozor na propichování teploměrem, každým "vpichem" ztrácíme šťávu). 4 minuty před koncem pečení potřeme panenku glazurou, necháme 2 minuty grilovat, otočíme, znovu potřeme, dogrilujeme. 5. Hotovou panenku vyjmeme z trouby a necháme 5 minut odpočinout, poté krájíme. Podáváme se zbytkem glazury a pečeným bramborem.

Poznámka k receptu na Chilli panenka s meruňkovo-zázvorovou glazurou:
Na přání uvádím zdroj: nějaké .com stránky s recepty, po zadání názvu jich najdete desítky.

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Chilli panenka s meruňkovo-zázvorovou glazurou, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: x.XXX.x
  • Datum vložení: 14.04.2013
  • Počet porcí: n/a
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Vepřové maso
  • Suroviny: 2 panenky (cca 0,5 kg) trocha oleje Na naložení: 1 lžíce chilli 1/2 lžíce cukru 1 lžička soli 1/2 lžičky čerstvě namletého pepře 3 větší, prolisované stroužky česneku Na glazuru: 375 ml meruňkové marmelády (nejlépe domácí, nebo kupované s co největším podílem ovoce) 125 ml barbecue omáčky (používám Jack Daniel´s) 1 lžíce nastrouhaného zázvoru 1 prolisovaný stroužek česneku 1/2 lžičky chilli omáčky (pálivé, né sladké) 1/2 lžičky koriandru šťáva z jedné limetky
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na chilli panenka s meruňkovo-zázvorovou glazurou, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Chilli panenka s meruňkovo-zázvorovou glazurou - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Chilli panenka s meruňkovo-zázvorovou glazurou

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist