|
Recept na Chilli panenka s meruňkovo-zázvorovou glazurou
Recept na Chilli panenka s meruňkovo-zázvorovou glazurou je zařazen v kategorii vepřové maso.
K přípravě Chilli panenka s meruňkovo-zázvorovou glazurou budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
2 panenky (cca 0,5 kg) trocha oleje Na naložení: 1 lžíce chilli 1/2 lžíce cukru 1 lžička soli 1/2 lžičky čerstvě namletého pepře 3 větší, prolisované stroužky česneku Na glazuru: 375 ml meruňkové marmelády (nejlépe domácí, nebo kupované s co největším podílem ovoce) 125 ml barbecue omáčky (používám Jack Daniel´s) 1 lžíce nastrouhaného zázvoru 1 prolisovaný stroužek česneku 1/2 lžičky chilli omáčky (pálivé, né sladké) 1/2 lžičky koriandru šťáva z jedné limetky.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Chilli panenka s meruňkovo-zázvorovou glazurou
Recept na Chilli panenka s meruňkovo-zázvorovou glazurou: 1. Panenku omyjeme, odblaníme. 2. Česnek utřeme se solí a vmícháme zbytek ingrediencí na naložení. Vše pak vmasírujeme do panenek. Ty zabalíme co nejpevněji do potravinářské fólie a dáme do lednice na minimálně 2 hodiny odležet - čím déle, tím lépe. 3. Připravíme si glazuru a to takto: na pánvi na středním ohni prohřejeme marmeládu, měla by se trochu rozpustit, kdyby byla moc hustá, přilijeme trošku vody. Odstavíme pánev z ohně a vmícháme zbytek ingrediencí. Půlku glazury dáme do mističky, udržujeme teplou, bude použita k servírování. 4. Troubu si předehřejeme na 175°C, vybalíme panenku, potřeme olejem a grilujeme na roštu cca 18 min, podlle trouby. Kdo má teploměr, tak panenka uvnitř by měla mít 65°C (pozor na propichování teploměrem, každým "vpichem" ztrácíme šťávu). 4 minuty před koncem pečení potřeme panenku glazurou, necháme 2 minuty grilovat, otočíme, znovu potřeme, dogrilujeme. 5. Hotovou panenku vyjmeme z trouby a necháme 5 minut odpočinout, poté krájíme. Podáváme se zbytkem glazury a pečeným bramborem.
Poznámka k receptu na Chilli panenka s meruňkovo-zázvorovou glazurou: Na přání uvádím zdroj: nějaké .com stránky s recepty, po zadání názvu jich najdete desítky.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Chilli panenka s meruňkovo-zázvorovou glazurou, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: x.XXX.x
- Datum vložení: 14.04.2013
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Vepřové maso
- Suroviny: 2 panenky (cca 0,5 kg) trocha oleje Na naložení: 1 lžíce chilli 1/2 lžíce cukru 1 lžička soli 1/2 lžičky čerstvě namletého pepře 3 větší, prolisované stroužky česneku Na glazuru: 375 ml meruňkové marmelády (nejlépe domácí, nebo kupované s co největším podílem ovoce) 125 ml barbecue omáčky (používám Jack Daniel´s) 1 lžíce nastrouhaného zázvoru 1 prolisovaný stroužek česneku 1/2 lžičky chilli omáčky (pálivé, né sladké) 1/2 lžičky koriandru šťáva z jedné limetky
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na chilli panenka s meruňkovo-zázvorovou glazurou,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Chilli panenka s meruňkovo-zázvorovou glazurou - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Chilli panenka s meruňkovo-zázvorovou glazurou
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|