|
Recept na Chilli Marrákeš
Recept na Chilli Marrákeš je zařazen v kategorii pomalý hrnec.
K přípravě Chilli Marrákeš budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
400 g pasírovaných rajčat 200 g cizrny 250-300 ml vody nebo vývaru 50 0g mletého masa (hovězí nebo mix) 2 cibule 2 stroužky česneku 2 lžíce oleje 1 lžička římského kmínu 1 lžička mletého koriandru 2 lžičky strouhaného zázvoru 1/2 lžičky skořice 2 lžičky sladké papriky 1 kapie chilli papričky (1-2ks) sůl popř. tmavá jíška čerstvý koriandr nebo petrželka.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Chilli Marrákeš
Recept na Chilli Marrákeš: Cizrnu propláchneme a namočíme do studené vody, nejlépe přes noc. Do nádoby pomalého hrnce vlijeme pasírovaná rajčata, přidáme namočenou a slitou cizrnu (můžeme ale použít i cirznu sterilovanou, v tom případě ji přidáváme do jídla až chvíli před dokončením), vývar nebo vodu a hrnec zapneme na 1. stupeň. Na pánev dáme olej, přidáme na měsíčky nakrájenou cibuli, plátky česneku a chvíli smažíme. Když začne cibule sklovatět, zasypeme ji římským kmínem a mletým koriandrem a necháme koření rozvonět. Dále přidáme strouhaný zázvor, přisypeme skořici, rychle promícháme a přidáme mleté maso. Za stálého míchání oddělujeme vařečkou maso od sebe, aby se "rozdrobilo" a nezůstaly nám velké kusy. Nakonec přidáme sladkou papriku a celý obsah pánve vyklopíme do hrnce k rajčatovému základu. Vhodíme na větší kousky nakrájenou kapii, posekané chilli papričky a vaříme stále na 1. stupeň cca 4 hodiny. Ke konci vaření zkontrolujeme konzistenci. Pokud se nám zdá omáčka příliš řídká, můžeme zahustit trochou tmavé jíšky - v případě nouze i instantní (prosím,nekamenujte mě!:-) ) Jídlo ochutnáme, podle potřeby dosolíme a nakonec přidáme posekaný čerstvý koriandr (kdo nemá rád, použije- stejně jako já - zelenou petrželku). Podáváme s kuskusem nebo rýží.
Poznámka k receptu na Chilli Marrákeš: Recept jsem našla v lednovém Apetitu. Upravila jsem ho podle našich chutí a pro přípravu v PH. Ten jsem dostala pod stromeček a velice rychle se z něj stal můj miláček!!:-)
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Chilli Marrákeš, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Danca
- Datum vložení: 18.03.2014
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Pomalý hrnec
- Suroviny: 400 g pasírovaných rajčat 200 g cizrny 250-300 ml vody nebo vývaru 50 0g mletého masa (hovězí nebo mix) 2 cibule 2 stroužky česneku 2 lžíce oleje 1 lžička římského kmínu 1 lžička mletého koriandru 2 lžičky strouhaného zázvoru 1/2 lžičky skořice 2 lžičky sladké papriky 1 kapie chilli papričky (1-2ks) sůl popř. tmavá jíška čerstvý koriandr nebo petrželka
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na chilli marrákeš,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Chilli Marrákeš - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Chilli Marrákeš
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|