|
Recept na Celokváskový pšenično-žitný chléb
Recept na Celokváskový pšenično-žitný chléb je zařazen v kategorii slané pečivo.
K přípravě Celokváskový pšenično-žitný chléb budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
300 ml vody 50 g pravidelně živeného žitného kvásku 200 g žitné chlebové mouky 320 g (i trošku více, podle hustoty kvásku) hladké mouky 2 lžičky soli 1-2 lžičky kmínu nebo chlebového koření.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Celokváskový pšenično-žitný chléb
Recept na Celokváskový pšenično-žitný chléb: .....těsto mi uhnětl robot, chleba se pekl v troubě..... 1) večer před pečením smícháme v míse kvásek (50 g), žitnou chlebovou mouku (200 g) a vodu (300 ml) do hladkého těstíčka a v zakryté míse necháme v teple do rána 2) ráno (po 10-12h) má těstíčko zvětšený objem, je velice napěněné a příjemně voní kváskem. Přidáme do něj zbytek surovin (dělala jsem robotem) a umícháme těsto, které necháme asi 3 hodiny v teplé místnosti kynout. 3) těsto propracujeme, je-li třeba, mírně podsypáváme moukou. Vytvarujeme bochník, který dáme (dobře omoučený) přibližně na 1-1,5 h kynout do ošatky. 4) rozehřejeme troubu na 250°C, bochník opatrně vykulíme na plech (s oporou ruky) a při této teplotě pečeme 10 minut. Pak teplotu snížíme na 200°C a asi 35-40 minut dopečeme.
Poznámka k receptu na Celokváskový pšenično-žitný chléb: Chlebík praskl, ale na chuti mu to neubralo. Má pevnou, křupavou kůrku, pružnou střídu, plnou pravidelných pórů a je výborný i na druhý den. Tento chlebík dělávám i z 1,5 dávky, váží pak hotový asi 1 300 g. Zdroj: http://www.primapekarna.estranky.cz .
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Celokváskový pšenično-žitný chléb, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: cathleen
- Datum vložení: 30.06.2013
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Slané pečivo
- Suroviny: 300 ml vody 50 g pravidelně živeného žitného kvásku 200 g žitné chlebové mouky 320 g (i trošku více, podle hustoty kvásku) hladké mouky 2 lžičky soli 1-2 lžičky kmínu nebo chlebového koření
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na celokváskový pšenično-žitný chléb,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Celokváskový pšenično-žitný chléb - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Celokváskový pšenično-žitný chléb
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|