|
Recept na Cannelloni plněné mletým masem
Recept na Cannelloni plněné mletým masem je zařazen v kategorii mleté maso.
K přípravě Cannelloni plněné mletým masem budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
600 g mletého masa (vepřové a hovězí) 2 plechovky loupaných rajčat 1 balení těstovin cannelloni (250 g) 1 smetana (30 %) 2 menší cibule strouhaný parmezán (40 g) olivový olej kousek másla na vymazání pekáčku oregáno, sůl, pepř.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Cannelloni plněné mletým masem
Recept na Cannelloni plněné mletým masem: Rozpálíme si olej a přidáme najemno nakrájenou cibuli. Počkáme až zesklovatí a přidáme mleté maso. Osmahneme ze všech stran, osolíme, opepříme a přidáme oregáno. Poté si připravíme rajčata následujícím způsobem - z obou plechovek vyndáme rajčata a zbylý nálev si dáme do nějaké mísy. Rajčata zbavíme přebytečné šťávy a pokrájíme na menší kousky. Ta poté přidáme k masu - pořádně promícháme a ještě dochutíme solí. Směs necháme odstát. Na řadu přichází plnění trubiček - nejlépe je plnit je holýma rukama a natlačit dovnitř směs tak, aby byly trubičky plné. Poté je klademe těsně vedle sebe do pekáčku (záleží na velikosti - nám vyšly ještě na horní patro). V závěrečné fázi vezmeme šťávu z rajčat, kterou smícháme se smetanou, přidáme trochu strouhaného parmezánu, osolíme a opepříme (ne moc, protože parmezán je dost aromatický). Vzniklou omáčkou polijeme cannelloni a dáme péct do trouby na 200°C, poté můžeme na nižší teplotu, než se utvoří kůrka (je třeba vrchní vrstvu otáčet, aby nebyly těstoviny nahoře tvrdé). 10 min před koncem posypeme zbylým parmezánem.
Poznámka k receptu na Cannelloni plněné mletým masem: Tento recept jsem zveřejnila již na svém blogu, ale pro lepší viditelnost ho přidávám i tady :-) Snad bude chutnat
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Cannelloni plněné mletým masem, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: dajens
- Datum vložení: 22.10.2010
- Počet porcí: 4
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Mleté maso
- Suroviny: 600 g mletého masa (vepřové a hovězí) 2 plechovky loupaných rajčat 1 balení těstovin cannelloni (250 g) 1 smetana (30 %) 2 menší cibule strouhaný parmezán (40 g) olivový olej kousek másla na vymazání pekáčku oregáno, sůl, pepř
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na cannelloni plněné mletým masem,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Cannelloni plněné mletým masem - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Cannelloni plněné mletým masem
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|