|
Recept na Býčí žlázy na slanině,dušené v zelí
Recept na Býčí žlázy na slanině,dušené v zelí je zařazen v kategorii jiné maso.
K přípravě Býčí žlázy na slanině,dušené v zelí budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
700 g býčích žláz/3 mražené kusy v jednom balení 150 g slaniny/použila jsem Gazdovskou slaninu 300 g bílého hlávkového zelí 1 lžíce oleje 1 velká cibule 1 lžíce sladké papriky 1 lžička celého kmínu 1 kostka zeleninového bujónu/kdo nechce,použije pouze sůl 2 proslisované stroužky česneku ½ lžičky Solamylu rozmíchaného v 50 ml studené vody sůl,mletý pepř na dochucení.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Býčí žlázy na slanině,dušené v zelí
Recept na Býčí žlázy na slanině,dušené v zelí: Zelí a slaninu nakrájíme na nudličky a cibuli nadrobno. Rozmrazené žlázy opláchneme, rozřízneme a nakrájíme na nudličky. V širším kastrolu na rozehřátém oleji orestujeme společně slaninu s cibulí a kmínem. Po 3minutách přidáme žlázy, zasypeme paprikou, promícháme a restujeme další 3minuty, než začnou pouštět tekutinu. Poté přidáme rozdrobený bujón, zelí, trochu pepře a promícháme. Pod pokličkou dusíme ve vlastní šťávě přibližně 20minut, dokud není zelí měkké. Na závěr přidáme česnek, vodu se škrobem a vaříme 2minuty. Podle potřeby dochutíme a podáváme s těstovinami, nebo s vařeným bramborem.
Poznámka k receptu na Býčí žlázy na slanině,dušené v zelí: Aby se chutě surovin hezky propojily, je lepší nechat hotové jídlo uležet do druhého dne. Toto je můj další experiment se surovinou, která má u nás vždy otevřené dveře:-) Původně jsem jako přílohu chtěla dělat kuskus, ale manžel měl v Lidlu štěstí a natrefil na tarhoňu. Vařila jsem ji o 5minut dýl, než je v návodu a 2minuty před koncem vaření jsem přidala ½ lžičky kurkumy pro hezkou barvu. Srettulínku, už tady dlouho nebyla žádná legrace, tak pevně věřím, že nezklameš a opět u“kulikuli“zaboduješ:-)
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Býčí žlázy na slanině,dušené v zelí, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Anna Kocikova (Drahuš)
- Datum vložení: 21.05.2014
- Počet porcí: 3-4
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Jiné maso
- Suroviny: 700 g býčích žláz/3 mražené kusy v jednom balení 150 g slaniny/použila jsem Gazdovskou slaninu 300 g bílého hlávkového zelí 1 lžíce oleje 1 velká cibule 1 lžíce sladké papriky 1 lžička celého kmínu 1 kostka zeleninového bujónu/kdo nechce,použije pouze sůl 2 proslisované stroužky česneku ½ lžičky Solamylu rozmíchaného v 50 ml studené vody sůl,mletý pepř na dochucení
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na býčí žlázy na slanině,dušené v zelí,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Býčí žlázy na slanině,dušené v zelí - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Býčí žlázy na slanině,dušené v zelí
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|