RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Buchty od kuchaře Petra

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Buchty od kuchaře Petra, recepty Buchty od kuchaře Petra, Buchty, od, kuchaře, Petra


Recept na Buchty od kuchaře Petra

Recept na Buchty od kuchaře Petra je zařazen v kategorii moučníky - kynuté. K přípravě Buchty od kuchaře Petra budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
Kvásek: 50 g hladké mouky 50 g cukru krupice 200 ml mléka 42 g droždí (1 kostka) Těsto: 500 g polohrubé mouky 80 g cukru krupice 1 žloutek špetka soli 1/2 sáčku vanilkového cukru 200 ml mléka 100 g másla 20 ml oleje Maková nápň 150 g mletého máku 250 ml mléka 5 lžic cukru krupice 100 g nastrouhaných piškotů, nebo perníku na vaření 1/2 sáčku vanilkového cukru 50 ml rumu 50 g rozinek 5 g skořice Povidlová náplň 150 g povidel 20 ml rumu.

Buchty od kuchaře Petra
Zvětšit obrázek

Recept na Buchty od kuchaře Petra

Recept na Buchty od kuchaře Petra:
Nejprve si připravíme kvásek: 200 ml vlažné mléka (nesmí být vařicí) rozšleháme metlou s 50 g cukru krupice a 1 kostkou druždí, až se rozpustí droždí. Potom přidám 50 g hladké mouky a rozšleháme. Přikryjeme utěrkou a necháme 15 minut kynout. A kvásek máme hotový. Těsto: Do mísy dáme 500 g polohrubé mouky + 80 g cukru krupice + špetku soli + 1/2 sáčku vanilkového cukru a promícháme. Potom přidáme vykynutý kvásek + 1 žloutek + 100 g rozpuštěného másla + 20 ml oleje a propracujeme těsto. V případě že je těsto tuhé přiléváme mléko a v případě že je řidké přidíme polohrubou mouku a necháme 30 minut kynout. Maková náplň: 250 ml mléka svaříme s 150 g mletého máku asi 5 minut potom přidáme 100g nastrouhaných piškotů, nebo perníku a 1/2 sáčku vanilkového cukru a rozinky namočené v rumu. A duchutíme cukrem a skořicí. Povidlová náplň: Povidla rozmícháme s rumem. Dohotovení buchet: Vykynuté těsto rozělíme na 30 dílu. Každý díl rozválíme na placku a dáme na střed lžičku náplaňě já dělám 15 buchet makových a 15 povidlových. Dáme do pekáčku nebo na plech. Pomašlujeme důkladně rozpuštěným máslem a pečeme v předehřáté troubě na 200 C asi 20 minut do zlatova.

Poznámka k receptu na Buchty od kuchaře Petra:
Tyto buchty se Vám vždy povedou jsou vyzkoušeným receptem od mé babičky a já je jen trochu vylepšil.

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Buchty od kuchaře Petra, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: volhpe1 (Petr)
  • Datum vložení: 26.09.2012
  • Počet porcí: 30
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Moučníky - Kynuté
  • Suroviny: Kvásek: 50 g hladké mouky 50 g cukru krupice 200 ml mléka 42 g droždí (1 kostka) Těsto: 500 g polohrubé mouky 80 g cukru krupice 1 žloutek špetka soli 1/2 sáčku vanilkového cukru 200 ml mléka 100 g másla 20 ml oleje Maková nápň 150 g mletého máku 250 ml mléka 5 lžic cukru krupice 100 g nastrouhaných piškotů, nebo perníku na vaření 1/2 sáčku vanilkového cukru 50 ml rumu 50 g rozinek 5 g skořice Povidlová náplň 150 g povidel 20 ml rumu
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na buchty od kuchaře petra, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Buchty od kuchaře Petra - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Buchty od kuchaře Petra

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist