|
Recept na Broskvovo - čokoládový koláč
Recept na Broskvovo - čokoládový koláč je zařazen v kategorii moučníky - Řezy s ovocem, bublaniny.
K přípravě Broskvovo - čokoládový koláč budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
6 žloutků 110 g cukru moučka do žloutků 200 g másla 200 g mletých ořechů 200 g strouhané čokolády na vaření 1 vanilkový cukr 140 g hladké mouky špetka soli špetka mleté skořice 6 bílků na sníh 130 g cukru krupice do bílkového sněhu 600 g čerstvých nebo 820 g kompotovaných broskví dortové oplatky.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Broskvovo - čokoládový koláč
Recept na Broskvovo - čokoládový koláč: Žloutky vyšleháme s moučkovým a vanilkovým cukrem a změklým máslem do pěny. Z osolených bílků ušleháme sníh do tuha a zašleháme krupicový cukr. Střídavě lehce prošleháme se směsí strouhané čokolády, mletých ořechů, hladké mouky a mleté skořice. Plech vyložíme papírem na pečení, rozetřeme třetinu piškotové směsi ( pozor, neujídat!!), přikryjeme dortovým oplatkem , posypeme polovinou broskví, nakrájených na drobné kostičky, opatrně překryjeme druhou třetinou těsta, urovnáme, dáme znovu oplatek, druhou polovinu broskví a zbytek těsta. Lehce uhladíme a pečeme v předehřáté troubě . Pekla jsem na 185 st asi 35 - 40 min, ale není to podmínka, záleží na výkonu trouby!!
Poznámka k receptu na Broskvovo - čokoládový koláč: Recept jsem objevila ve starém Blesku pro ženy, pamatuju si, že jsem před několika lety vyzkoušela, ale vrátila jsem se k němu až dnes. Budu ráda, když někdo vyzkouší se mnou. Je na suroviny trošičku náročnější, ale jednou za čas si zasloužíme trošku rozmazlování, zvlášť, když si ho upečeme sami. Holky i kluci Topáčci.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Broskvovo - čokoládový koláč, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: senky (Jana)
- Datum vložení: 03.04.2012
- Počet porcí: plech o velikosti 20 x 30 cm
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Moučníky - Řezy s ovocem, bublaniny
- Suroviny: 6 žloutků 110 g cukru moučka do žloutků 200 g másla 200 g mletých ořechů 200 g strouhané čokolády na vaření 1 vanilkový cukr 140 g hladké mouky špetka soli špetka mleté skořice 6 bílků na sníh 130 g cukru krupice do bílkového sněhu 600 g čerstvých nebo 820 g kompotovaných broskví dortové oplatky
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na broskvovo - čokoládový koláč,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Broskvovo - čokoládový koláč - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Broskvovo - čokoládový koláč
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|