RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Brašovská drobná vepřová pečeně

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Brašovská drobná vepřová pečeně, recepty Brašovská drobná vepřová pečeně, Brašovská, drobná, vepřová, pečeně


Recept na Brašovská drobná vepřová pečeně

Recept na Brašovská drobná vepřová pečeně je zařazen v kategorii vepřové maso. K přípravě Brašovská drobná vepřová pečeně budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
1 kg vepřového masa (kýta) sáček kořenící směsi na Brašovskou pečeni (fy.Horváth Rozi – Maďarsko) 1 větší cibule, 6 velkých brambor, 1 kapie sůl, olej, mletý kmín a mletá paprika.

Brašovská drobná vepřová pečeně
Zvětšit obrázek

Recept na Brašovská drobná vepřová pečeně

Recept na Brašovská drobná vepřová pečeně:
Vepřové maso nakrájíme na nudličky nebo i na kostičky. Do nakrájeného masa ručně zapracujeme celé množství – tedy obsah sáčku kořenící směsi na Brašovskou pečeni a necháme nejlépe do druhého dne odležet v chladu. 6 velkých brambor očistíme a pokud možno co nejpečlivěji nakrájíme na hranolky a následně na kostičky. Bramborové kostičky smícháme se lžící slunečnicového oleje, solí a mletým kmínem. V pánvi - nejlépe Wok si rozpálíme trochu slunečnicového oleje a vložíme maso. Opékáme cca 10 minut při velmi silném plameni za stálého promíchávání. Jakmile je maso hotové a krásně opečené tak do něj přidáme najemno nakrájenou cibuli a na kostičky nakrájenou čerstvou kapii. Necháme ještě chvilku společně s hotovým masem promíchat a přendáme do nádoby, kde budeme maso udržovat teplé. Do pánve Wok, která byla použita na opečení masa, vložíme na kostičky nakrájené syrové ale již ochucené brambory a za stálého prohazování opékáme do zlatavé barvy a hlavně do měkka. Před dokončením zlehka poprášíme mletou paprikou. Jakmile jsou brambory hotové, přendáme ještě teplé kousky masa k bramborám a jen opatrně promícháme a ihned podáváme.

Poznámka k receptu na Brašovská drobná vepřová pečeně:
Přátelé, až pojedete "máchat" vařením unavené tělo do termálních lázní u našich jižních sousedů, tak koukejte po regálech - od této značky je to samá dobrota - i pro odpůrce kořenících směsí :) I když Brašov je v Rumunsku, tak v Maďarsku je to velmi oblíbené jídlo.

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Brašovská drobná vepřová pečeně, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: Colombo65 (Otto Plášek)
  • Datum vložení: 23.02.2012
  • Počet porcí: 6
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Vepřové maso
  • Suroviny: 1 kg vepřového masa (kýta) sáček kořenící směsi na Brašovskou pečeni (fy.Horváth Rozi – Maďarsko) 1 větší cibule, 6 velkých brambor, 1 kapie sůl, olej, mletý kmín a mletá paprika
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na brašovská drobná vepřová pečeně, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Brašovská drobná vepřová pečeně - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Brašovská drobná vepřová pečeně

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist