|
Recept na Brambory zapečené se zelím a uzeným masem
Recept na Brambory zapečené se zelím a uzeným masem je zařazen v kategorii bramborová jídla.
K přípravě Brambory zapečené se zelím a uzeným masem budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
600g brambor, 350g uzeného masa, 400g sterilované zelí, 50g slaniny, 1x cibule, 250ml zakysané smetany, sůl a drcený kmín, 1 lžička cukru krystal, olej.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Brambory zapečené se zelím a uzeným masem
Recept na Brambory zapečené se zelím a uzeným masem: Brambory uvařte i se slupkou v osolené vodě, nechte vychladnout a oloupejte. Slaninu nakrájejte na kostičky a nechte ji vyškvařit. Osmažte na ní nadrobno nakrájenou cibuli, přidejte zelí i s nálevem a ochuťte cukrem a kmínem. Podle potřeby podlijte trochou vody a nechte podusit. Zapékací mísu vymažte olejem, dejte do ní třetinu zelí, poklaďte na plátky pokrájenými bramborami a osolte popř. opepřete. Pokračujte vrstvou nakrájeného uzeného masa, pak vrstvěte znovu zelí, brambory, uzené maso, třetí část zelí a poslední vrstvou budou brambory. Vše zalijte rozšlehanou zakysanou smetanou a zapečte v předehřáté troubě asi 30 min. na 180°C.
Poznámka k receptu na Brambory zapečené se zelím a uzeným masem: Nedávno jsem dělala podobný recept, kde místo zakysané smetany byla šlehačka. Vůbec mi to k zelí nejde, nevím jak udělat aby se při kontaktu s kyselým zelím nesrazila...
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Brambory zapečené se zelím a uzeným masem, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: MilosaVerca
- Datum vložení: 17.05.2013
- Počet porcí: 4 osoby
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Bramborová jídla
- Suroviny: 600g brambor, 350g uzeného masa, 400g sterilované zelí, 50g slaniny, 1x cibule, 250ml zakysané smetany, sůl a drcený kmín, 1 lžička cukru krystal, olej
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na brambory zapečené se zelím a uzeným masem,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Brambory zapečené se zelím a uzeným masem - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Brambory zapečené se zelím a uzeným masem
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|