RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na "Bramborový vějíř" s kozím sýrem a paprikami

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na "Bramborový vějíř" s kozím sýrem a paprikami, recepty "Bramborový vějíř" s kozím sýrem a paprikami, "Bramborový, vějíř", kozím, sýrem, paprikami


Recept na "Bramborový vějíř" s kozím sýrem a paprikami

Recept na "Bramborový vějíř" s kozím sýrem a paprikami je zařazen v kategorii bramborová jídla. K přípravě "Bramborový vějíř" s kozím sýrem a paprikami budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
4 velké nové brambory 120g zralého kozího sýra (já použila farmářský) 3 lžíce másla 24 lístků šalvěje necelou polovinu červené papriky necelou polovinu žluté papriky necelou polovinu zelené papriky kysaná smetana palička česneku + lžíce mléka na dip + sůl + čerstvě mletý pepř.


Zvětšit obrázek

Recept na "Bramborový vějíř" s kozím sýrem a paprikami

Recept na "Bramborový vějíř" s kozím sýrem a paprikami:
Troubu rozehřejte na 180°C. Připravte si šalvějové máslo: Ve velké silnostěnné pánvi roztopte na nejnižším stupni máslo a „vařte“ v něm polovinu šalvějových lístků asi tak 10 minut. Mezitím pomocí drátěnky odrhněte vrchní slupku brambor a pořádně je omyjte. Každou bramboru prokrojte nožem na tenké plátky tak, že nedokrojíte až dolů. Vznikne tak jakýsi bramborový vějíř. Jakmile je šalvějové máslo připravené, vyndejte z něj lístky bylinky a pokapejte jím všechny brambory tak, aby se máslo dostalo i do všech mezer. Polovinu lžíce másla si ponechte stranou na pečený česnek. Brambory lehce osolte (kozí sýr je poměrně slaný), sůl by se měla dostat i do zářezů. Kozí sýr nakrájejte na plátky o tloušťce asi tak 1mm a vložte je do každé druhé mezery v bramboře. Do zbylých mezer vložte plátky barevných paprik a do tří z nich ještě navíc lístek šalvěje. Naplněné brambory rozložte do zapékací mísy, přikryjte alobalem, položte mísu na větší plech a vložte do rozpálené trouby. Palici česneku odřízněte vršek tak, aby se odkryly všechny stroužky, přesuňte ji na plát alobalu a pokropte zbylým šalvějovým máslem. Zabalte do pevného balíčku a přesuňte do trouby na plech k bramborám. Pečte 1 hodinu 20 minut, odkryjte alobal a ještě 20 minut nechejte v troubě zezlátnout. Česnek bude upečený asi po 30 – 40 minutách, takže ho nezapomeňte zavčasu vytáhnout z trouby. Upečený česnek vymáčkněte do mísy, ve které si připravíte dip. Pořádně ho rozmělněte vidličkou na kaši a smíchejte s polovinou kelímku zakysané smetany. Osolte, opepřete čerstvě mletý pepřem a případně rozřeďte 1 lžící mléka. Podávejte horké, přelité smetanovým dipem, případně dozdobené lístky tymiánu, nebo nasekané pažitky.

Poznámka k receptu na "Bramborový vějíř" s kozím sýrem a paprikami:
Tipy a triky, stejně jako podrobný fotopostup najdete na: http://www.foodstyle.cz/products/bramborovy-vejir-...

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu "Bramborový vějíř" s kozím sýrem a paprikami, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: K@tka
  • Datum vložení: 25.07.2013
  • Počet porcí: 4
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Bramborová jídla
  • Suroviny: 4 velké nové brambory 120g zralého kozího sýra (já použila farmářský) 3 lžíce másla 24 lístků šalvěje necelou polovinu červené papriky necelou polovinu žluté papriky necelou polovinu zelené papriky kysaná smetana palička česneku + lžíce mléka na dip + sůl + čerstvě mletý pepř
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na "bramborový vějíř" s kozím sýrem a paprikami, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na "Bramborový vějíř" s kozím sýrem a paprikami - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď "Bramborový vějíř" s kozím sýrem a paprikami

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist