|
Recept na Bramborový salát cibulový - švábsky
Recept na Bramborový salát cibulový - švábsky je zařazen v kategorii přílohy.
K přípravě Bramborový salát cibulový - švábsky budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
1 kg brambor středně veliké ocet sůl cukr 1 čajová lžička černý pepř - čerstvě umletý 3 cibule střední 1 červená cibule /nemusí být/ pár kapek slunečnicového oleje.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Bramborový salát cibulový - švábsky
Recept na Bramborový salát cibulový - švábsky: Uvařime si brambory ve slupce. Vodu pro vaření brambor osolíme třemi čajovými lžičkami soli. Dáme si vařit do další nádoby půl litru vody, přidáme ocet, tři čajové lžičky soli, cukr dle chuti a čerstvě umletý pepř. Uvaříme nálev a ochutnáme. Musí být přikře sladko-slano kyselý - jako na nakládaní okurek. Polovystydlé brambory oloupeme nakrájíme asi na 3-4 mm plátky. Dáme do mísy a zalejeme teplým ne horkým nálevem, tak aby byly ponořeny. Počkáme až nám všechno vystydne na pokojovou teplotu a přidáme tři oloupané na kolečka nakrájené cibule. Promícháme a ochutnáme. Pokud je potřeba přidat sůl, přidáme. Necháme v lednici úplně vychladit a ochutnáme podruhé. Cibule a brambory berou sůl, takže je možné ještě přisolit. Necháme v lednici 24 hodin a podáváme ke smaženému kapru nebo řízkům. Těsně před podávaním mužeme k salátu přidat čerstvě nakrájena kolečka červené cibule a pokapat slunečnicovým olejem.Podáváme s mísou i s nálevem s děrovanou naběračkou. Nesmí to oschnout.
Poznámka k receptu na Bramborový salát cibulový - švábsky: Nevím, jestli tu takový salát je, prohledávala jsem to, ale nenašla. Pokud tady je tak to smažu. Dělala ho moje tchýně vždy den před Štědrým večerem. Já ho dělám taky, manžel ho jí jenom tak z lednice a vždycky mám obavu, že večer už ke kapru nezbyde.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Bramborový salát cibulový - švábsky, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Veronika.Hrozna (Veronika Hrozna)
- Datum vložení: 11.02.2014
- Počet porcí: 6-8 porcí
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Přílohy
- Suroviny: 1 kg brambor středně veliké ocet sůl cukr 1 čajová lžička černý pepř - čerstvě umletý 3 cibule střední 1 červená cibule /nemusí být/ pár kapek slunečnicového oleje
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na bramborový salát cibulový - švábsky,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Bramborový salát cibulový - švábsky - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Bramborový salát cibulový - švábsky
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|