|
Recept na Bramborový páj
Recept na Bramborový páj je zařazen v kategorii bramborová jídla.
K přípravě Bramborový páj budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
cca 500 g salátových brambor sůl 2 jarní cibulky nebo zelená část porku sušená cibule - hrst 1 červená cibule 3 vejce 150 ml smetany ke šlehání mletý pepř 500 g listového těsta.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Bramborový páj
Recept na Bramborový páj: Brambory oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Vsypeme je do osolené vroucí vody, krátce povaříme, scedíme a necháme okapat. Cibulky nebo porek očistíme, cibuli oloupeme, vše nasekáme nadrobno a promícháme je s bramborami, asi třemi lžícemi smetany a sušenou cibulkou. Směs osolíme a opepříme. Pokud byste chtěli tomuto bácu věnovat větší pozornost, je možné i nechat cibuli předem na pánvi zkaramelizovat. Z listového těsta vyválíme 2 kulaté pláty. Jedním z nich vyložíme dno i trochu boky vymazané nebo teflonové formy a rozprostřeme na ně bramborovou směs. Uprostřed druhého plátu uděláme otvor, cca 5-6 cm v průměru. Plát položíme přes bramborovou náplň, okraje těsta k sobě dobře přitiskneme. Koláč potřeme rozšlehaným vejcem a v troubě ho při 200 st. necháme asi 20 minut zapéct. Zbylá vejce rozšleháme se zbylou smetanou a špetkou soli. Otvorem v těstě je vlijeme do koláče - pomůžeme si vidličkou, aby se smetana dostala do celé náplně. Koláč při 180 st. dopékáme dalších asi 20-30 minut tak, aby povrch zezlátnul, ale nespálil se a náplň se zapekla.
Poznámka k receptu na Bramborový páj: no to je kráááása
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Bramborový páj, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: hosta
- Datum vložení: 16.12.2013
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Bramborová jídla
- Suroviny: cca 500 g salátových brambor sůl 2 jarní cibulky nebo zelená část porku sušená cibule - hrst 1 červená cibule 3 vejce 150 ml smetany ke šlehání mletý pepř 500 g listového těsta
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na bramborový páj,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Bramborový páj - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Bramborový páj
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|