Recept na Bramborový makovník s celým mákem
Recept na Bramborový makovník s celým mákem je zařazen v kategorii moučníky - Řezy.
K přípravě Bramborový makovník s celým mákem budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
400 g vařených,nastrouhaných brambor ( studené) 400 g hrubé mouky 200 g celého máku 300 g cukru krupice 200 g rozpuštěné Hery 3 dcl mléka špetka soli špetka skořice mleté lžíce rumu 2 prášky do pečiva.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Bramborový makovník s celým mákem
Recept na Bramborový makovník s celým mákem: Všechny suroviny najednou dobře promícháme a těsto dáme do vyššího plechu ,vyloženého pečícím papírem. Pečeme při 180 °C zhruba 20 minut - vyzkoušíme špejlí.. Po upečení můžeme polít polevou (čokoládovou nebo citronovou),nebo jen posypat cukrem.
Poznámka k receptu na Bramborový makovník s celým mákem: Je možné vmíchat dvě lžíce rybízové marmelády - v tom případě ubereme mléko. Vajíčka tam opravdu nejsou. Celý mák krásně křupe :)
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Bramborový makovník s celým mákem, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: velký plech
- Datum vložení: 28.08.2014
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Moučníky - Řezy
- Suroviny: 400 g vařených,nastrouhaných brambor ( studené) 400 g hrubé mouky 200 g celého máku 300 g cukru krupice 200 g rozpuštěné Hery 3 dcl mléka špetka soli špetka skořice mleté lžíce rumu 2 prášky do pečiva
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na bramborový makovník s celým mákem,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Bramborový makovník s celým mákem - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Bramborový makovník s celým mákem
|
|