RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Bramborovotvarohové těsto na švestkové knedle s mandličkou / i moučníky (podle Petrušky z Telče)/

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Bramborovotvarohové těsto na švestkové knedle s mandličkou / i moučníky (podle Petrušky z Telče)/, recepty Bramborovotvarohové těsto na švestkové knedle s mandličkou / i mou


Recept na Bramborovotvarohové těsto na švestkové knedle s mandličkou / i moučníky (podle Petrušky z Telče)/

Recept na Bramborovotvarohové těsto na švestkové knedle s mandličkou / i moučníky (podle Petrušky z Telče)/ je zařazen v kategorii sladká jídla. K přípravě Bramborovotvarohové těsto na švestkové knedle s mandličkou / i moučníky (podle Petrušky z Telče)/ budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
uvařená brambora o váze 350 g, vanička tvarohu – 250g, do váhy brambor hustou zakysanou smetanu - tedy zde 100 g (jinak viz POZN.) (váha se musí rovnat!), 1 vejce, na tuto váhu – 150g celozrnné pšeničné a 150g hladké mouky, špetka muškátu, špetička skořice, špetka citronové kůry, mandle, kysaná smetana.

Bramborovotvarohové těsto na švestkové  knedle s mandličkou / i moučníky (podle Petrušky z Telče)/
Zvětšit obrázek

Recept na Bramborovotvarohové těsto na švestkové knedle s mandličkou / i moučníky (podle Petrušky z Telče)/

Recept na Bramborovotvarohové těsto na švestkové knedle s mandličkou / i moučníky (podle Petrušky z Telče)/:
Suroviny smícháme a promísíme v hladké,lesklé těsto tak, aby se nelepilo.Poprášíme lžicí hladké mouky a necháme odpočinout cca 30 min. Mezitím vypeckujeme švestky a rozpůlíme. Z těsta utvoříme šišku a nakrájíme na kousky podle velikosti ovoce. Do půlek švestek dáme mandličku a utvoříme knedlík. Vložíme do vroucí vody, uvaříme – vytahujeme hned, jakmile knedlíky vyplavou na povrch. Na talíři ozdobíme kopečkem husté zakysané smetany. Jinak recept mám z dovolené od (už)kamarádky a excelentní kuchařky z Vysočiny

Poznámka k receptu na Bramborovotvarohové těsto na švestkové knedle s mandličkou / i moučníky (podle Petrušky z Telče)/:
Vůbec se nedává cukr, ale kdo chce, může samozřejmě přisladit. S těstem se pracuje perfektně, po vypracováni nelepí, je lesklé. A prý se z něj dělají báječné koláče, řezy apod (musím vyzkoušet) Důležitý je poměr váhy brambory - váha tvarohu a smetany se musí rovnat váze brambory, ale přednost má tvaroh. Smetanu už jen doplníme do váhy.Těsto se po vypracování nelepí a jde s ním dělat cokoli S těstem se vážně pracuje naprosto skvěle!!! K té váze - brambory by měly mít asi o 100g víc než tvaroh, pak už tu smetanu lehce doplníme - 100g

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Bramborovotvarohové těsto na švestkové knedle s mandličkou / i moučníky (podle Petrušky z Telče)/, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: spagetka
  • Datum vložení: 03.10.2009
  • Počet porcí: z uverdené dávky bylo 32 knedlíků
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Sladká jídla
  • Suroviny: uvařená brambora o váze 350 g, vanička tvarohu – 250g, do váhy brambor hustou zakysanou smetanu - tedy zde 100 g (jinak viz POZN.) (váha se musí rovnat!), 1 vejce, na tuto váhu – 150g celozrnné pšeničné a 150g hladké mouky, špetka muškátu, špetička skořice, špetka citronové kůry, mandle, kysaná smetana
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na bramborovotvarohové těsto na švestkové knedle s mandličkou / i moučníky (podle petrušky z telče)/, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Bramborovotvarohové těsto na švestkové knedle s mandličkou / i moučníky (podle Petrušky z Telče)/ - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Bramborovotvarohové těsto na švestkové knedle s mandličkou / i moučníky (podle Petrušky z Telče)/

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist