RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Bramborové rolování s hříbkovou omáčkou a smaženou cibulkou

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Bramborové rolování s hříbkovou omáčkou a smaženou cibulkou, recepty Bramborové rolování s hříbkovou omáčkou a smaženou cibulkou, Bramborové, rolování, hříbkovou, omáč


Recept na Bramborové rolování s hříbkovou omáčkou a smaženou cibulkou

Recept na Bramborové rolování s hříbkovou omáčkou a smaženou cibulkou je zařazen v kategorii bramborová jídla. K přípravě Bramborové rolování s hříbkovou omáčkou a smaženou cibulkou budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
Těsto: 400 g sušené směsi na bramborové knedlíky 1 vejce do směsi 1 vejce na potření voda, sůl polohrubá mouka na podsypání 6 lžic strouhanky rozmarýn na posypání Špenát: 400 g mraženého špenátu, nejlépe listového 3 lžičky sušeného česneku (nebo 1 nasekaný velký stroužek českého česneku) bílý pepř, sůl podle chuti Masová náplň: 1 střední cibule nakrájená nadrobno 100 g anglické slaniny nakrájené na drobné kostičky 270 g neochuceného tofu (nebo pečeného kuřecího masa) 60 g špeku nakrájeného na drobné kostičky 1 lžička uzené papriky 2 lžíce olivového oleje, sůl, pepř Do rolády dále potřebujeme 5 ks sušených rajčat naložených v oleji nakrájených na menší kousky Omáčka: 200 g hříbků (mražené nebo sušené) 2 lžíce másla sůl, bílý pepř, drcený kmín podle chuti 200 ml smetany na vaření 1 velká cibule nakrájená na plátky 6 lžic oleje.

Bramborové rolování s hříbkovou omáčkou a smaženou cibulkou
Zvětšit obrázek

Recept na Bramborové rolování s hříbkovou omáčkou a smaženou cibulkou

Recept na Bramborové rolování s hříbkovou omáčkou a smaženou cibulkou:
Ze špenátu vydusíme všechnu vodu a ochutíme, necháme vychladnout. Na oleji opečeme slaninu se špekem, přidáme cibulku a smažíme dozlatova. Pak ochutíme paprikou, osolíme, opepříme a přisypeme nadrobno nakrájené tofu nebo kuřecí maso. Dvě minutky pečeme, pak stáhneme a necháme vychladnout. Směs na těsto smícháme s vejcem, solí a vodou (dáváme jí asi o 100 ml méně než je uvedeno na obalu, aby vznikla hutnější směs. Na pomoučené utěrce vyválíme velký obdélník silný asi 3/4 cm. Posypeme jej strouhankou a navrstvíme na něj slabou vrstvu špenátu. Posypeme masovou směsí sušenými rajčaty. Okraje těsta potřeme rozšlehaným vajíčkem a pomocí utěrky svineme a přesuneme na plech vyložený pečicím papírem. Potřeme zbytkem vejce, posypeme rozmarýnem a propícháme vidličkou, aby mohla unikat pára. Pečeme v předehřáté troubě při 120°C asi 40 minut. Pokud povrch rychle osychá, přikryjeme roládu alobalem. Smažená cibule: Cibuli pozvolna smažíme na oleji, dokud nezíská zlatavou barvu. Omáčka: Hříbky dusíme s kmínem na másle do změknutí, občas lehce podlijeme vodou (nebo vývarem). Přilijeme smetanu, zredukujeme omáčku tak, aby lehce zhoustla a přeléváme jí nakrájenou teplou roládu (nebo podáváme zvlášť). Nakonec posypeme dozlatova osmaženou cibulkou.

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Bramborové rolování s hříbkovou omáčkou a smaženou cibulkou, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: danielle72 (Daniela)
  • Datum vložení: 02.12.2013
  • Počet porcí: 6
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Bramborová jídla
  • Suroviny: Těsto: 400 g sušené směsi na bramborové knedlíky 1 vejce do směsi 1 vejce na potření voda, sůl polohrubá mouka na podsypání 6 lžic strouhanky rozmarýn na posypání Špenát: 400 g mraženého špenátu, nejlépe listového 3 lžičky sušeného česneku (nebo 1 nasekaný velký stroužek českého česneku) bílý pepř, sůl podle chuti Masová náplň: 1 střední cibule nakrájená nadrobno 100 g anglické slaniny nakrájené na drobné kostičky 270 g neochuceného tofu (nebo pečeného kuřecího masa) 60 g špeku nakrájeného na drobné kostičky 1 lžička uzené papriky 2 lžíce olivového oleje, sůl, pepř Do rolády dále potřebujeme 5 ks sušených rajčat naložených v oleji nakrájených na menší kousky Omáčka: 200 g hříbků (mražené nebo sušené) 2 lžíce másla sůl, bílý pepř, drcený kmín podle chuti 200 ml smetany na vaření 1 velká cibule nakrájená na plátky 6 lžic oleje
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na bramborové rolování s hříbkovou omáčkou a smaženou cibulkou, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Bramborové rolování s hříbkovou omáčkou a smaženou cibulkou - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Bramborové rolování s hříbkovou omáčkou a smaženou cibulkou

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist