|
Recept na Bramborové rolování s hříbkovou omáčkou a smaženou cibulkou
Recept na Bramborové rolování s hříbkovou omáčkou a smaženou cibulkou je zařazen v kategorii bramborová jídla.
K přípravě Bramborové rolování s hříbkovou omáčkou a smaženou cibulkou budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
Těsto: 400 g sušené směsi na bramborové knedlíky 1 vejce do směsi 1 vejce na potření voda, sůl polohrubá mouka na podsypání 6 lžic strouhanky rozmarýn na posypání Špenát: 400 g mraženého špenátu, nejlépe listového 3 lžičky sušeného česneku (nebo 1 nasekaný velký stroužek českého česneku) bílý pepř, sůl podle chuti Masová náplň: 1 střední cibule nakrájená nadrobno 100 g anglické slaniny nakrájené na drobné kostičky 270 g neochuceného tofu (nebo pečeného kuřecího masa) 60 g špeku nakrájeného na drobné kostičky 1 lžička uzené papriky 2 lžíce olivového oleje, sůl, pepř Do rolády dále potřebujeme 5 ks sušených rajčat naložených v oleji nakrájených na menší kousky Omáčka: 200 g hříbků (mražené nebo sušené) 2 lžíce másla sůl, bílý pepř, drcený kmín podle chuti 200 ml smetany na vaření 1 velká cibule nakrájená na plátky 6 lžic oleje.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Bramborové rolování s hříbkovou omáčkou a smaženou cibulkou
Recept na Bramborové rolování s hříbkovou omáčkou a smaženou cibulkou: Ze špenátu vydusíme všechnu vodu a ochutíme, necháme vychladnout. Na oleji opečeme slaninu se špekem, přidáme cibulku a smažíme dozlatova. Pak ochutíme paprikou, osolíme, opepříme a přisypeme nadrobno nakrájené tofu nebo kuřecí maso. Dvě minutky pečeme, pak stáhneme a necháme vychladnout. Směs na těsto smícháme s vejcem, solí a vodou (dáváme jí asi o 100 ml méně než je uvedeno na obalu, aby vznikla hutnější směs. Na pomoučené utěrce vyválíme velký obdélník silný asi 3/4 cm. Posypeme jej strouhankou a navrstvíme na něj slabou vrstvu špenátu. Posypeme masovou směsí sušenými rajčaty. Okraje těsta potřeme rozšlehaným vajíčkem a pomocí utěrky svineme a přesuneme na plech vyložený pečicím papírem. Potřeme zbytkem vejce, posypeme rozmarýnem a propícháme vidličkou, aby mohla unikat pára. Pečeme v předehřáté troubě při 120°C asi 40 minut. Pokud povrch rychle osychá, přikryjeme roládu alobalem. Smažená cibule: Cibuli pozvolna smažíme na oleji, dokud nezíská zlatavou barvu. Omáčka: Hříbky dusíme s kmínem na másle do změknutí, občas lehce podlijeme vodou (nebo vývarem). Přilijeme smetanu, zredukujeme omáčku tak, aby lehce zhoustla a přeléváme jí nakrájenou teplou roládu (nebo podáváme zvlášť). Nakonec posypeme dozlatova osmaženou cibulkou.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Bramborové rolování s hříbkovou omáčkou a smaženou cibulkou, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: danielle72 (Daniela)
- Datum vložení: 02.12.2013
- Počet porcí: 6
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Bramborová jídla
- Suroviny: Těsto: 400 g sušené směsi na bramborové knedlíky 1 vejce do směsi 1 vejce na potření voda, sůl polohrubá mouka na podsypání 6 lžic strouhanky rozmarýn na posypání Špenát: 400 g mraženého špenátu, nejlépe listového 3 lžičky sušeného česneku (nebo 1 nasekaný velký stroužek českého česneku) bílý pepř, sůl podle chuti Masová náplň: 1 střední cibule nakrájená nadrobno 100 g anglické slaniny nakrájené na drobné kostičky 270 g neochuceného tofu (nebo pečeného kuřecího masa) 60 g špeku nakrájeného na drobné kostičky 1 lžička uzené papriky 2 lžíce olivového oleje, sůl, pepř Do rolády dále potřebujeme 5 ks sušených rajčat naložených v oleji nakrájených na menší kousky Omáčka: 200 g hříbků (mražené nebo sušené) 2 lžíce másla sůl, bílý pepř, drcený kmín podle chuti 200 ml smetany na vaření 1 velká cibule nakrájená na plátky 6 lžic oleje
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na bramborové rolování s hříbkovou omáčkou a smaženou cibulkou,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Bramborové rolování s hříbkovou omáčkou a smaženou cibulkou - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Bramborové rolování s hříbkovou omáčkou a smaženou cibulkou
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|