|
Recept na Bramborová polévka s pórkem a la pyré
Recept na Bramborová polévka s pórkem a la pyré je zařazen v kategorii polévky.
K přípravě Bramborová polévka s pórkem a la pyré budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
1kg brambor, 1/2 hlízy celeru, 1 velký pórek, 1, 25 l zeleninového vývaru (stačí z bujónu), 200g smetany, 3 lžíce oleje, sůl, pepř, strouhaný muškátový oříšek, pažitka na ozdobu.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Bramborová polévka s pórkem a la pyré
Recept na Bramborová polévka s pórkem a la pyré: Brambory a celer oloupeme, omyjeme a nakrájíme na kostičky, očištěný pórek podélně rozkrojíme a pokrájíme na céčka, ve velkém hrnci rozehřejeme olej, přidáme nakrájenou zeleninu a 5-10 minut opékáme. Přilejem zeleninový vývar, necháme přejít varem a vše zhruba 20 minut povaříme (do změknutí). Pak polévku přímo v hrnci rozmixujeme mixérem, vmícháme smetanu a ještě krátce povaříme. Nakonec polévku osolíme, opepříme a ochutíme muškátovým oříškem. Polévku podáváme ozdobenou pažitkou
Poznámka k receptu na Bramborová polévka s pórkem a la pyré: 1. polévka je hodně hustá a také dost vydatná 2. můžeme klidně skončit už ve fázi uvaření zeleniny, není nutné ji rozmixovávat a přidávat smetanu, je výborná i tak
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Bramborová polévka s pórkem a la pyré, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: kordy
- Datum vložení: 19.04.2012
- Počet porcí: 6
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Polévky
- Suroviny: 1kg brambor, 1/2 hlízy celeru, 1 velký pórek, 1, 25 l zeleninového vývaru (stačí z bujónu), 200g smetany, 3 lžíce oleje, sůl, pepř, strouhaný muškátový oříšek, pažitka na ozdobu
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na bramborová polévka s pórkem a la pyré,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Bramborová polévka s pórkem a la pyré - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Bramborová polévka s pórkem a la pyré
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|