|
Recept na Bramborová musaka
Recept na Bramborová musaka je zařazen v kategorii mleté maso.
K přípravě Bramborová musaka budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
10 brambor(na 2 vrstvy), 500 g mletého masa(hovězího, nebo vepřového), 1 cibule, kus pórku, 2 vejce, 70 g strouhaného sýra, 2-3 lžíce rajčatového protlaku, 1 lžíce mleté papriky, pepř, 1 vrchovatá lžíce hladké mouky, 200 ml mléka, 200 ml smetany(nebo zakysané smetany), 5 stroužků česneku, větší hrst pažitky, sůl..
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Bramborová musaka
Recept na Bramborová musaka: Na pánev si dáme trošku oleje, na něm orestujeme nakrájenou cibuli a pórek, přidáme maso, mletou papriku, pepř, část nakrájené pažitky, protlačeného česneku, rajčatového protlaku, promícháváme, zalijeme tak 100 ml vody a za občasného promíchávání dusíme 20 minut. Mezi tím si olejem vymažeme pekáč, okrájíme brambory a nakrájíme je na kolečka 1/2-1cm. Brambory si poskládáme na dno pekáčku osolíme je a pohážeme pažitkou, rozvrstvíme na ně polovinu podušeného masa, opět poskládáme brambory, osolíme je a posypeme znovu pažitkou. Navrch už jen dáme brambory a zase osolíme a popažitkujeme, do kastrůlku si dáme mléko se smetanou, vajíčka, mouku, rozkvrdláme a zalijeme tím celou připravenou musaku v pekáči a dáme péct. Pak si nastrouháme sýr a ke konci zapékání, asi po 30 minutách posypeme sýrem vrch a dáme ještě do vypnuté trouby, aby se sýr roztavil.
Poznámka k receptu na Bramborová musaka: Musak je více druhů, třeba s baklažánama s makarónama atd...vyzkoušela jsem jich ze zajímavosti už dost, ale tato bramborová nám chutná nejvíc! Protože jsem se pro ní dnes rozhodla, chci se s vámi podělit o recept a budu ráda, když jí někdo vyzkouší!
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Bramborová musaka, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: menší pekáč
- Datum vložení: 07.10.2011
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Mleté maso
- Suroviny: 10 brambor(na 2 vrstvy), 500 g mletého masa(hovězího, nebo vepřového), 1 cibule, kus pórku, 2 vejce, 70 g strouhaného sýra, 2-3 lžíce rajčatového protlaku, 1 lžíce mleté papriky, pepř, 1 vrchovatá lžíce hladké mouky, 200 ml mléka, 200 ml smetany(nebo zakysané smetany), 5 stroužků česneku, větší hrst pažitky, sůl.
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na bramborová musaka,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Bramborová musaka - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Bramborová musaka
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|