RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Bramborová musaka

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Bramborová musaka, recepty Bramborová musaka, Bramborová, musaka


Recept na Bramborová musaka

Recept na Bramborová musaka je zařazen v kategorii mleté maso. K přípravě Bramborová musaka budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
10 brambor(na 2 vrstvy), 500 g mletého masa(hovězího, nebo vepřového), 1 cibule, kus pórku, 2 vejce, 70 g strouhaného sýra, 2-3 lžíce rajčatového protlaku, 1 lžíce mleté papriky, pepř, 1 vrchovatá lžíce hladké mouky, 200 ml mléka, 200 ml smetany(nebo zakysané smetany), 5 stroužků česneku, větší hrst pažitky, sůl..

Bramborová musaka
Zvětšit obrázek

Recept na Bramborová musaka

Recept na Bramborová musaka:
Na pánev si dáme trošku oleje, na něm orestujeme nakrájenou cibuli a pórek, přidáme maso, mletou papriku, pepř, část nakrájené pažitky, protlačeného česneku, rajčatového protlaku, promícháváme, zalijeme tak 100 ml vody a za občasného promíchávání dusíme 20 minut. Mezi tím si olejem vymažeme pekáč, okrájíme brambory a nakrájíme je na kolečka 1/2-1cm. Brambory si poskládáme na dno pekáčku osolíme je a pohážeme pažitkou, rozvrstvíme na ně polovinu podušeného masa, opět poskládáme brambory, osolíme je a posypeme znovu pažitkou. Navrch už jen dáme brambory a zase osolíme a popažitkujeme, do kastrůlku si dáme mléko se smetanou, vajíčka, mouku, rozkvrdláme a zalijeme tím celou připravenou musaku v pekáči a dáme péct. Pak si nastrouháme sýr a ke konci zapékání, asi po 30 minutách posypeme sýrem vrch a dáme ještě do vypnuté trouby, aby se sýr roztavil.

Poznámka k receptu na Bramborová musaka:
Musak je více druhů, třeba s baklažánama s makarónama atd...vyzkoušela jsem jich ze zajímavosti už dost, ale tato bramborová nám chutná nejvíc! Protože jsem se pro ní dnes rozhodla, chci se s vámi podělit o recept a budu ráda, když jí někdo vyzkouší!

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Bramborová musaka, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: menší pekáč
  • Datum vložení: 07.10.2011
  • Počet porcí: n/a
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Mleté maso
  • Suroviny: 10 brambor(na 2 vrstvy), 500 g mletého masa(hovězího, nebo vepřového), 1 cibule, kus pórku, 2 vejce, 70 g strouhaného sýra, 2-3 lžíce rajčatového protlaku, 1 lžíce mleté papriky, pepř, 1 vrchovatá lžíce hladké mouky, 200 ml mléka, 200 ml smetany(nebo zakysané smetany), 5 stroužků česneku, větší hrst pažitky, sůl.
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na bramborová musaka, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Bramborová musaka - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Bramborová musaka

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist