RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Boloňské ragú

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Boloňské ragú, recepty Boloňské ragú, Boloňské, ragú


Recept na Boloňské ragú

Recept na Boloňské ragú je zařazen v kategorii mleté maso. K přípravě Boloňské ragú budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
6 lžic olivového oleje (nejlépe panenský) 150g panchetty nebo jiné sušené slaniny 2 střední cibule, nakrájené na drobno 4 stroužky česneku, nakrájené na drobno 100g mrkve, nakrájené na drobno 100g řapíkatého celeru, nakrájeného na drobno 225g drůbežích jater, odblaněných 700g libového mletého hovězího masa 200g mletého vepřového masa 375ml červeného vína 2x400g plechovka loupaných krájených rajčat 400g rajčatového protlaku (nejlépe koncentrovaného, viz. poznámka) sůl a mletý pepř několik listů bazalky (cca 15 listů) 100ml smetany ke šlehání.

Boloňské ragú
Zvětšit obrázek

Recept na Boloňské ragú

Recept na Boloňské ragú:
1. Předehřejte si troubu na 140 stupňů. Slaninu nakrájejte na nudličky a v širokém, nejlépe litinovém kastrolu s kovovými uchy ji opečte na 3 lžících olivového oleje. Po cca 4 minutách přidejte cibuli a česnek a opékejte asi další 2 minuty dosklovata. 2. Přidejte celer a mrkev a míchejte ještě asi 2 minuty. Přidejte zbylý olej, játra a po minutě obě mletá masa. Během míchání drťte vařečkou hrudky masa. Opékejte 5 minut tak, aby maso zhnědlo. Zalijte vínem a přiveďte k varu. 3. Vmíchejte rajčata, protlak, osolte a opepřete. Vmíchejte polovinu listů bazalky a hrnec bez poklice dejte asi na 4 hodiny do trouby. (Nemusíte si toho celou dobu vůbec všimnout :) ) Po 4 hodinách omáčku přesuňte zpátky na sporák, přidejte smetanu, přiveďte k varu a případně dosolte. 4. Vypněte, vmíchejte zbylou bazalku a máte hotovo :)

Poznámka k receptu na Boloňské ragú:
Obtížnost: velmi snadné :) Koncentrovaný rajčatový protlak - ze 6kg rajčat vznikne 1kg protlaku, lze koupit ve specializovaných prodejnách s italskými produkty. Ale jinak jde docela dobře použít obyčejný protlak. Omáčku dělám většinou z dvojité dávky, rozdělím do malých mističek, cca po 225g (tak na dvě porce) a zamrazím. Hooodně rychlá večeře :)

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Boloňské ragú, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: luciesladkova
  • Datum vložení: 08.11.2014
  • Počet porcí: cca 8 porcí
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Mleté maso
  • Suroviny: 6 lžic olivového oleje (nejlépe panenský) 150g panchetty nebo jiné sušené slaniny 2 střední cibule, nakrájené na drobno 4 stroužky česneku, nakrájené na drobno 100g mrkve, nakrájené na drobno 100g řapíkatého celeru, nakrájeného na drobno 225g drůbežích jater, odblaněných 700g libového mletého hovězího masa 200g mletého vepřového masa 375ml červeného vína 2x400g plechovka loupaných krájených rajčat 400g rajčatového protlaku (nejlépe koncentrovaného, viz. poznámka) sůl a mletý pepř několik listů bazalky (cca 15 listů) 100ml smetany ke šlehání
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na boloňské ragú, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Boloňské ragú - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Boloňské ragú

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist