|
Recept na Beer Can Chicken - Kuře grilované na plechovce piva
Recept na Beer Can Chicken - Kuře grilované na plechovce piva je zařazen v kategorii grilování.
K přípravě Beer Can Chicken - Kuře grilované na plechovce piva budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
1 celé kuře, grilovací koření dle vaší chuti(já používám universální grilovací koření od Stevena Raichlena), 1/2L plechovka piva,.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Beer Can Chicken - Kuře grilované na plechovce piva
Recept na Beer Can Chicken - Kuře grilované na plechovce piva: Omyté a osušené kuře okořeníme grilovacím kořením případně namarinujeme pomocí vstřikovače marinády marinádou dle vlastní chuti. Technika spočívá v tom, že okořeněné kuře postavíte na otevřenou plechovku piva, z které odstraníte víčko otvoru určeného pro pití a ještě vytvoříte několik děr, aby mohlo pivo lépe pronikat do masa. Doporučuji třetinu piva odlít (nejlépe vypít) - umožní Vám to lepší manipulaci při nasazování kuřete na plechovku, abyste se moc nepolili. Připravte si gril na nepřímé grilování,kuře umístěte na spodní rošt a grilujte cca 1,5hodiny. Grilování na vlastní plechovce je velmi efektní pro Vaše hosty, ale skýtá jedno velké riziko, a to je stabilita kuřete při jeho přemisťování na gril (a z grilu) a po dobu grilování. Tomuto jevu dokážete předejít použitím originálního nerezového stojanu na grilování kuřete. Použití tohoto stojanu má další velké výhody. Tou největší je možnost nalít do plechovky jakoukoli možnou tekutinu, na které budete chtít kuře grilovat - např.víno, marinádu apod. Další nespornou výhodou je další použití vyteklé šťávy z kuřete, která se zachytí na podkladní misce stojanu.
Poznámka k receptu na Beer Can Chicken - Kuře grilované na plechovce piva: celý videorecept naleznete zde: http://www.youtube.com/watch?v=22bnbyHVRuA
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Beer Can Chicken - Kuře grilované na plechovce piva, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Tomas Dytrych (Tomáš Dytrych)
- Datum vložení: 19.12.2013
- Počet porcí: 4
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Grilování
- Suroviny: 1 celé kuře, grilovací koření dle vaší chuti(já používám universální grilovací koření od Stevena Raichlena), 1/2L plechovka piva,
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na beer can chicken - kuře grilované na plechovce piva,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Beer Can Chicken - Kuře grilované na plechovce piva - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Beer Can Chicken - Kuře grilované na plechovce piva
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|