|
Recept na Barevné sojové nudličky s čínskou vůní
Recept na Barevné sojové nudličky s čínskou vůní je zařazen v kategorii bezmasá jídla.
K přípravě Barevné sojové nudličky s čínskou vůní budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
Sojové nudličky 2 hrsti (asi 40 g), vývar drůbeží 400 ml, nebo 1/2 kostky Natur bujonu rozmíchané ve vodě, sojová omáčka 2 lžíce, med 2 lžičky, koření na čínu 2 lžičky, sůl, cibule 1 ks, olej olivový 1 lžíce, česnek 2 stroužky, zázvor čerstvý - kousek velký jako ten česnek, solamyl 1 lžička, pórek , mrkev větší, voda 50 ml..
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Barevné sojové nudličky s čínskou vůní
Recept na Barevné sojové nudličky s čínskou vůní: Do vyšší misky nalijeme vroucí vývar (vodu + bujon), ve kterém rozmícháme sojovku, med, koření a vsypeme sojové nudličky. Pořádně promícháme, přiklopíme a necháme za občasného promíchání nabobtnat. Nabobtnalé nudličky vyjmene z nálevu - ten nevyléváme! a nakrájíme je na jemné nudličky (nemusí se). Na větší pánvi si rozehřejeme olej, přidáme na nudličky nakrájenou cibuli a na plátky pokrájený česnek a zázvor. Na mírném plameni restujeme do sklovata, pak přidáme sojové nudličky a restujeme je, až začnou chytat zlatavou barvu. Pak vše podlijeme nálevem a necháme pár minut lehce provařit. Solamyl si rozmícháme ve troše studené vody a ihned ho vlijeme do směsi. Směs necháme přejít pomalým varem, dle chuti jí dosolíme, dokořeníme, přidáme na nudličky pokrájený pórek a mrkev, lehce prohřejeme a pánev odstavíme z tepla. Zelenina má zůstat křupavá. Jako příloha se hodí rýže (já měla bazalkovou) i čínské nudle.
Poznámka k receptu na Barevné sojové nudličky s čínskou vůní: Po delší době jsem dostala chuť na sojové maso a protože je to bezva rychlovka, použila jsem ho do takéto směsi. Med jsem použila smrkový - je tmavý a krásně voní, ale lze použít i klasický včelí. Sojové maso používám nejraději od Bona Vity.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Barevné sojové nudličky s čínskou vůní, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: mirca75
- Datum vložení: 12.08.2011
- Počet porcí: 2 porce
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Bezmasá jídla
- Suroviny: Sojové nudličky 2 hrsti (asi 40 g), vývar drůbeží 400 ml, nebo 1/2 kostky Natur bujonu rozmíchané ve vodě, sojová omáčka 2 lžíce, med 2 lžičky, koření na čínu 2 lžičky, sůl, cibule 1 ks, olej olivový 1 lžíce, česnek 2 stroužky, zázvor čerstvý - kousek velký jako ten česnek, solamyl 1 lžička, pórek , mrkev větší, voda 50 ml.
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na barevné sojové nudličky s čínskou vůní,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Barevné sojové nudličky s čínskou vůní - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Barevné sojové nudličky s čínskou vůní
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|