Recept na Barcelonský jablečný závin
Recept na Barcelonský jablečný závin je zařazen v kategorii moučníky - záviny, rolády.
K přípravě Barcelonský jablečný závin budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
TĚSTO 1 lžička skořice 1 kypřící prášek do pečiva 2 lžíce cukru 4 lžíce kukuřičné mouky 4 vejce 40 g strouhaných mandlí NÁPLŇ 500 g jablek 1 lžička skořice 100 g cukru 2 lžíce citronové šťávy 200 ml smetany ke šlehání.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Barcelonský jablečný závin
Recept na Barcelonský jablečný závin: Ze 4 bílků ušleháme sníh, přidáme cukr a došleháme dohusta. Pak opatrně vmícháme žloutky, nastrouhané mandle, skořici, kukuřičnou mouku a kypřící prášek. Těsto nalijeme ve stejnoměrné vrstvě na plech vyložený pečícím papírem. Zvolna asi 10 minut pečeme, až je povrch těsta pevný. Pak necháme vychladnout. Oloupaná jablka mezitím nastrouháme nahrubo, zakapeme citronovou šťávou. Přidáme lžičku skořice, cukr a smetanu a promícháme. Směs naneseme na těsto a zavineme. Povrch posypeme cukrem a skořicí.
Poznámka k receptu na Barcelonský jablečný závin: Recept jsem našla v Blesku. Na původní fotce těsto vypadá úplně jinak, mi z toho vyšla spíše roláda :-) ale chuťově to bylo i tak vynikající!!! :-))
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Barcelonský jablečný závin, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: jabl.ko (Jana)
- Datum vložení: 04.04.2013
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Moučníky - Záviny, rolády
- Suroviny: TĚSTO 1 lžička skořice 1 kypřící prášek do pečiva 2 lžíce cukru 4 lžíce kukuřičné mouky 4 vejce 40 g strouhaných mandlí NÁPLŇ 500 g jablek 1 lžička skořice 100 g cukru 2 lžíce citronové šťávy 200 ml smetany ke šlehání
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na barcelonský jablečný závin,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Barcelonský jablečný závin - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Barcelonský jablečný závin
|
|