|
Recept na Bagel à la maltská ftira
Recept na Bagel à la maltská ftira je zařazen v kategorii studená kuchyně.
K přípravě Bagel à la maltská ftira budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
1 bagel půlka 80gramové konzervy tuňáka 3 cherry rajčátka na malé kostičky 1 a půl polévkové lžíce bílých fazolek (z konzervy postačí) troška jarní cibulky nebo pórku na jemno (cca čajová lžička, a měla jsem pórek) 1 polévková lžíce passaty (doporučuju ji opravdu nezaměňovat s protlakem nebo kečupem, ta kyselkavost passaty tomu dodá šmrnc a jistou svěžest) 3 lístky čerstvé bazalky 3 lístky čerstvé máty trocha olivového oleje sůl, pepř.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Bagel à la maltská ftira
Recept na Bagel à la maltská ftira: Bagel jsem překrojila napůl, vrchní si spodní půlku lehce pokapala olivovým olejem a spodek jsem ještě potřela passatou (kdo chce, může i vrchní půlku). V misce jsem smíchala tuňáka, kousky rajčat, fazolky, pórek (nebo jarní cibulku), natrhané lístky bazalky a máty, trochu jsem dochutila solí a pepřem. Směs jsem rozložila na bagel a přiklopila.
Poznámka k receptu na Bagel à la maltská ftira: Je to takový jednoduchý sandwich, nic přehnaně geniálního, ale je to opravdu dobré. Ujížděla jsem na něm, když jsem byla na Maltě (tento sandwich mě naučil jíst tuňáka). Je to tam dostupné a do toho horka se to poměrně hodí. Toto je úprava k tady dostupné surovině, na Maltě používají svůj vlastní chléb (ftira), který je naprosto úžasný. Lze přidat olivy, kapary, paprika na drobno, klidně i salátová okurka, fazolky se můžou vynechat, máta též, nebo se může přidat ještě petrželová nať. Restaurace od restaurace to každá dělala trochu jinak, toto mám z café&wine baru, kde jsem pracovala. http://hratkyspekaci.blogspot.com/2014/05/bagel-la...
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Bagel à la maltská ftira, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Kaczik
- Datum vložení: 14.07.2014
- Počet porcí: 1
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Studená kuchyně
- Suroviny: 1 bagel půlka 80gramové konzervy tuňáka 3 cherry rajčátka na malé kostičky 1 a půl polévkové lžíce bílých fazolek (z konzervy postačí) troška jarní cibulky nebo pórku na jemno (cca čajová lžička, a měla jsem pórek) 1 polévková lžíce passaty (doporučuju ji opravdu nezaměňovat s protlakem nebo kečupem, ta kyselkavost passaty tomu dodá šmrnc a jistou svěžest) 3 lístky čerstvé bazalky 3 lístky čerstvé máty trocha olivového oleje sůl, pepř
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na bagel à la maltská ftira,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Bagel à la maltská ftira - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Bagel à la maltská ftira
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|