|
Recept na Bábovka cappuccino
Recept na Bábovka cappuccino je zařazen v kategorii moučníky - bábovky.
K přípravě Bábovka cappuccino budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
280g polohrubé mouky 300g moučkového cukru 1 lžíce kypřícího prášku 3/4 lžičky mleté skořice 120ml oleje (z vlašských ořechů nebo lehký olivový ale poslouží i obyčejný) 2 vejce, rozdělená + 4 bílky 170ml hotového espresa nebo jiné tmavé pražené kávy, vychladlé na pokojovou teplotu 2 lžíce kakaového prášku 1 lžička vanilkového extraktu 2 lžíce prosetého moučkového cukru.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Bábovka cappuccino
Recept na Bábovka cappuccino: 1.Troubu předehřejeme na 160°C.Ve středně velké misce promícháme mouku, moučkový cukr, kypřící prášek a skořici.Ve velké míse rozšleháme olej, žloutky, espreso, kakao a vanilkový extrakt na hladkou směs. Moučnou směs zatřeme do žloutkové. 2.V jiné míse rozšleháme 6 bílků na tuhý sníh.Opatrně jej vmícháme do těsta. 3.Těsto po lžících vkládáme do nevymazané formy na bábovku. Pečeme asi 45 minut, dokud se těsto nepřestane lepit na zabodnuté párátko. Formu překlopíme na mřížku a necháme vychladnout. 4.Špachtlí nebo nožem s tupým ostřím uvolníme pečivo od stran a dna formy a vyklepneme je na servírovací talíř.Před podáváním ho poprášíme prosetým moučkovým cukrem.
Poznámka k receptu na Bábovka cappuccino: Vynecháme-li espreso a kakao, množství vanilkového extraktu zvýšíme na 1 lžíci máme nadýchaný vanilkový moučník :-).
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Bábovka cappuccino, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Petra1990 (Petra)
- Datum vložení: 29.12.2012
- Počet porcí: 16 porcí
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Moučníky - Bábovky
- Suroviny: 280g polohrubé mouky 300g moučkového cukru 1 lžíce kypřícího prášku 3/4 lžičky mleté skořice 120ml oleje (z vlašských ořechů nebo lehký olivový ale poslouží i obyčejný) 2 vejce, rozdělená + 4 bílky 170ml hotového espresa nebo jiné tmavé pražené kávy, vychladlé na pokojovou teplotu 2 lžíce kakaového prášku 1 lžička vanilkového extraktu 2 lžíce prosetého moučkového cukru
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na bábovka cappuccino,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Bábovka cappuccino - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Bábovka cappuccino
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|