|
Recept na Babiččino kuře
Recept na Babiččino kuře je zařazen v kategorii drůbeží maso.
K přípravě Babiččino kuře budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
1,5 - 2 kg kuře (naporcované na 6 dílů) ½ kávové lžičky sladké maďarské papriky, ½ kávové lžičky sušeného rozmarýnu ½ kávové lžičky mletého bílého pepře ½ kávové lžičky mletého kmínu 1 kávová lžička hrubozrnné soli 150g čerstvého másla, hl. mouka,.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Babiččino kuře
Recept na Babiččino kuře: Kuře dobře opláchneme a očistíme od zbytků brk a peří. Rozpůlíme a každou půlku rozdělíme na 3 díly. Uvedenou dávku másla rozpustíme v mikrovlnné troubě při max.350W (ne více, jinak vám máslo vybuchne) do tekutého stavu. Všechno koření (papriku, rozmarýn, bílý pepř, kmín a sůl) rozmělníme v kamenném hmoždíři do jemně celistvé směsi. Tuto směs smícháme s ještě teplým rozpuštěným máslem. Vzniklou máslovo-kořeněnou směs poctivě vetřeme do porcí kuřete- trochu směsi si necháme na finální potření a porce naskládáme do pekáče. Podlijeme trochou vody a dáme přikryté péct do trouby. Pečeme, dokud není kuře krásně měkké (cca 60 – 80 minut) a ke konci odkryjeme a potřeme zbytkem máslovo-kořeněné směsi po povrchu a dopečeme cca 10-15 minut nezakryté, čímž docílíme jemné křupavosti lahodně kořeněné kůže. Vzniklou vypečenou šťávu rozředíme trochou vody, aby se nám pracně získaný lehce připečený výpek dobře rozpustil a obohatil svojí chutí výslednou šťávu. Šťávu dobře rozmícháme a zahustíme lžící hl. mouky, kterou dobře rozšleháme do šťávy společně s oříškem másla a necháme za trvalého míchání provařit cca 10 minut. Podáváme s rýží promíchanou se zrnky sladké kukuřice podušené na trošce másla a nasekané natě jarní cibulky.
Poznámka k receptu na Babiččino kuře: Recept je ze sešitu receptů moji babičky, která byla vynikající kuchařkou a i jí vděčím za to, že vaření je moje hobby. To kuře, ale stejně nikdy není tak dobré, jako když ho pekla babička.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Babiččino kuře, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Colombo65 (Otto Plášek)
- Datum vložení: 25.07.2011
- Počet porcí: 6
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Drůbeží maso
- Suroviny: 1,5 - 2 kg kuře (naporcované na 6 dílů) ½ kávové lžičky sladké maďarské papriky, ½ kávové lžičky sušeného rozmarýnu ½ kávové lžičky mletého bílého pepře ½ kávové lžičky mletého kmínu 1 kávová lžička hrubozrnné soli 150g čerstvého másla, hl. mouka,
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na babiččino kuře,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Babiččino kuře - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Babiččino kuře
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|