|
Recept na Babiččina rozcuchanka
Recept na Babiččina rozcuchanka je zařazen v kategorii sladká jídla.
K přípravě Babiččina rozcuchanka budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
1 kg uvařených brambor ve šlupce den předem Cca 650 g nakyslých jablek 4 vejce 200 g rozpuštěného másla 300 ml mléka 1 Pl skořice, Asi 200 g cukru krupice nebo 50 g fruktozy pro diabetiky Špetička soli 1 Pl citronové šťávy a kůra z 1 citronu.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Babiččina rozcuchanka
Recept na Babiččina rozcuchanka: Brambory po oloupání nastrouháme na velkých slzičkách, jablka nakrájíme na tenké plátky (já je neloupu). Do šálku si připravíme směs z cukru a skořice V hrnku si rozšleháme vejce, přidáme rozpuštěné, chladné máslo a mléko, citronovou šťávu a kůru. Do pekáčku, kam dáme buď folii, pečicí papír, nebo ho dobře vymastíme, klademe vrstvu brambor – velice mírně osolíme a pocukrujeme, pak jablka, která taktéž ocukrujeme. Pak po vrstvách pokračujeme do vyčerpání, poslední vrstvou musí být brambory. Na ně nalijeme směs mléka a vajec. Pečeme do růžova. Respektujeme vlastní troubu. Já pekla na 190 °C asi 30 min. Chuťově lehce připomene žemlovku. Místo mléka lze použít i smetanu. Já použila fruktozu pro diabetiky, ale lze krupici. Ze zbylých plátků jablka můžeme uvařit kompot, kam přidáme hřebíček, muškátový květ, citron a podáváme společně. Dá se jíst i studené Zdroj: Rodinná kuchařka
Poznámka k receptu na Babiččina rozcuchanka: magdalenka: Magdi, doopravdy bez mouky. Právě kvůli mužovi jsem zvolila tuhle variantu, ne tu Natřásanku, jak dala Jikotka, tam je právě navíc ta mouka a diabetici maj dost škrobu už v těch bramborách. O té folii a kolečkem na pizzu nebo tupou stranou nože vím - třeba opatrnosti a vyzjkoušej, fakt je to moc dobré
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Babiččina rozcuchanka, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: spagetka
- Datum vložení: 23.08.2014
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Sladká jídla
- Suroviny: 1 kg uvařených brambor ve šlupce den předem Cca 650 g nakyslých jablek 4 vejce 200 g rozpuštěného másla 300 ml mléka 1 Pl skořice, Asi 200 g cukru krupice nebo 50 g fruktozy pro diabetiky Špetička soli 1 Pl citronové šťávy a kůra z 1 citronu
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na babiččina rozcuchanka,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Babiččina rozcuchanka - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Babiččina rozcuchanka
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|