|
Recept na Babiččin slaný závin
Recept na Babiččin slaný závin je zařazen v kategorii drůbeží maso.
K přípravě Babiččin slaný závin budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
-zbytky pečené kachny, kuřete nebo jiné drůbeže,též lze použít ovařenou slepici z polévky, tu ale musíme před použitím okořenit a dát alespoň na 15 minut zprudka zapéct -na 1 závin 2-3 brambory -listové těst (já kupuju 300g na 2 záviny) -kmín, sůl, pepř -plnotučná hořčice.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Babiččin slaný závin
Recept na Babiččin slaný závin: Celé brambory uvaříme. Posléze oloupeme a nakrájíme na plátky. Z listového těsta vyválíme placku (placky), tenké jako na štrůdl. Pomažeme tenkou vrstvou hořčice. Poklademe bramborové plátky a osolíme a opepříme. Vezmeme zbytky upečeného kuřete nebo kachny, a nebo jak jsem psala ovařenou krátce upečenou slepici. Maso sundáme z kostí. Můžeme použít i kůži a chrupavky. Do jednoho závinu (150g listového těsta) dáme přibližně jednu porci masa. Což je u mě třeba čtvrtka kuřete. Maso naklademe na brambory. Pak opatrně zavineme a dáme na plech. Potřeme žloutkem a posypee kmínem. Pečeme na 170 stupňů asi 20-25 minut.
Poznámka k receptu na Babiččin slaný závin: I ze zbytků nám může vzniknout dobrůtka:-)
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Babiččin slaný závin, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: blazena.blazkova (Blažena Blažková)
- Datum vložení: 03.08.2012
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Drůbeží maso
- Suroviny: -zbytky pečené kachny, kuřete nebo jiné drůbeže,též lze použít ovařenou slepici z polévky, tu ale musíme před použitím okořenit a dát alespoň na 15 minut zprudka zapéct -na 1 závin 2-3 brambory -listové těst (já kupuju 300g na 2 záviny) -kmín, sůl, pepř -plnotučná hořčice
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na babiččin slaný závin,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Babiččin slaný závin - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Babiččin slaný závin
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|