|
Recept na Arancini - rýžové koule plněné hovězím ragú
Recept na Arancini - rýžové koule plněné hovězím ragú je zařazen v kategorii mleté maso.
K přípravě Arancini - rýžové koule plněné hovězím ragú budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
- 500g ryže arborio - 1 a 1/4 l vody - 2 bujónove kocky - 50g masla - 3 vaječné žĺtky - 50g parmezánu - soľ Na ragú: - 200g mletého hovädzieho mäsa - 1 cibuľa - 150g paradajok v konzerve (lúpane) - 60g hrášku - 2 strúčiky cesnaku - 1 mozzarella - cukor - vajíčka - strúhanka - olej.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Arancini - rýžové koule plněné hovězím ragú
Recept na Arancini - rýžové koule plněné hovězím ragú: Do väčšieho hrnca vhodíme kocky bujónu, zalejeme 1 a 1/4l vody (na 500g ryže) a privedieme k bodu varu. Vodu bude možno treba dosoliť, ale to závisí od vášho bujónu. Každopádne musí byť dostatočne ochutená, aby bola ryža chutná. Do vody môžete pridať aj štipku šafránu, ja som však nemala poruke a chutilo aj bez toho. Za občasného miešania varíme, až kým ryža neabsorbuje všetku vodu. Ryžu odstavíme, pridáme kúsky masla, parmezán a poriadne premiešame. Nakoniec primiešame vajíčka, ryža by už v tomto momente mala byť dostatočne vychladnutá, aby sa vaječné žĺtka neuvarili. Takto pripravenú ryžu rozložíme na veľký tanier a necháme vychladnúť. RAGU: Do väčšieho hrnca vlejeme 2-3 šplechy olivového oleja a prihodíme k nemu mleté hovädzie mäso. Mäso chvíľu podusíme a keď zmení farbu z krvavočervenej na hnedkastú, pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu. Keď je cibuľa udusená, pridáme do mäsa lúpane a nadrobno nakrájané paradajky, kocku cukru a hrášok. Kľudne použite konzervy, je to rýchlejšie ako čistiť paradajky a lúskať hrášok .A hlavne, sú po celý rok. Necháme asi 20minút podusiť. Pridáme očistené strúčiky cesnaku a môžeme nechať dusiť na slabom plamienku. Keď je omáčka uvarená, odstavíme a necháme vychladnúť. Formovanie Arancini: Z vopred pripravenej ryže odoberieme za hrsť, palcom v strede vytvoríme dierku. Túto dierku pomaly zväčšujeme - gulu otáčame, prst stále vo vnútri a postupne palcom tlačíme na steny guľky. Do vytvorenej jamky vložíme kúsok mozzarely. Ku syru pridáme za lyžicu ragú. Guľu zatvoríme. Hornú časť jemne pritlačíme dostredu a uhladíme. Arancini obalíme v rozšľahanom vajíčku a strúhanke. Vypražíme a podávame s čerstvým šalátom.
Poznámka k receptu na Arancini - rýžové koule plněné hovězím ragú: Bezvadný recept Silvi, podobný mám z Apetitu od K.Švejdové, ale ještě jsem nenašla odvahu vyzkoušet, protože můj manuální "um" je pověstný.Ty si ale bod za úžasnou prezentaci zasloužíš.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Arancini - rýžové koule plněné hovězím ragú, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: sislik (silvia)
- Datum vložení: 01.04.2014
- Počet porcí: 13 ks
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Mleté maso
- Suroviny: - 500g ryže arborio - 1 a 1/4 l vody - 2 bujónove kocky - 50g masla - 3 vaječné žĺtky - 50g parmezánu - soľ Na ragú: - 200g mletého hovädzieho mäsa - 1 cibuľa - 150g paradajok v konzerve (lúpane) - 60g hrášku - 2 strúčiky cesnaku - 1 mozzarella - cukor - vajíčka - strúhanka - olej
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na arancini - rýžové koule plněné hovězím ragú,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Arancini - rýžové koule plněné hovězím ragú - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Arancini - rýžové koule plněné hovězím ragú
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|