|
Recept na Arancello - pomerančový likér
Recept na Arancello - pomerančový likér je zařazen v kategorii nápoje.
K přípravě Arancello - pomerančový likér budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
5 velkých pomerančů, chemicky neošetřených(nebo dobře omytých) 1 vanilkový lusk 2-3 kytičky badyánu 2 svitky skořice 1 l vodky 600 g krystalového cukru 1,5 l vody.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Arancello - pomerančový likér
Recept na Arancello - pomerančový likér: Škrabkou na brambory tence oloupeme pomerančovou kůru, vložíme do velké láhve se širokým hrdlem, přidáme vanilku, skořici, badyán a zalijeme vodkou. Uzavřeme a necháme týden macerovat v temnu, občas promícháme. Po týdnu svaříme 1,5 l vody s 600 g krystalového cukru a promícháme s kořeněnou vodkovou směsí. Necháme trošku vychladnout, znovu uzavřeme a necháme další týden stát. Nezapomeneme občas protřepat. Neupíjíme!!! Po týdnu přecedíme přes plátýnko a slijeme do lahví. Ochutnáváme opatrně, abychom nešli do práce s opičkou :)) :))
Poznámka k receptu na Arancello - pomerančový likér: Pekelně kořeněné, pekelně aromatické a pekelně dobré arancello můžete použít jako tekutý dárek, tak jako já !! Do skleniček, pro efekt, dejte kousek kůry a koření. Zdrojem je recept ze starého vydání Apetitu.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Arancello - pomerančový likér, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: senky (Jana)
- Datum vložení: 15.02.2013
- Počet porcí: 2,5 l
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Nápoje
- Suroviny: 5 velkých pomerančů, chemicky neošetřených(nebo dobře omytých) 1 vanilkový lusk 2-3 kytičky badyánu 2 svitky skořice 1 l vodky 600 g krystalového cukru 1,5 l vody
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na arancello - pomerančový likér,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Arancello - pomerančový likér - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Arancello - pomerančový likér
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|