|
Recept na "Anglická" kořeněná marmeláda ze špendlíků ( či mirabelek)
Recept na "Anglická" kořeněná marmeláda ze špendlíků ( či mirabelek) je zařazen v kategorii zavařeniny.
K přípravě "Anglická" kořeněná marmeláda ze špendlíků ( či mirabelek) budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
špendlíky 200ml vody (popř. pomerančový džus - viz. pozn.) na 3kg špendlíkové "kaše": 2 lžičky kyseliny citrónové 1 hvězdička badyánu lžička skořice 8 hřebíčků 2 "Želírovací cukry 3:1" kousek (asi 3cm) čerstvého zázvoru "panák" rumu.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na "Anglická" kořeněná marmeláda ze špendlíků ( či mirabelek)
Recept na "Anglická" kořeněná marmeláda ze špendlíků ( či mirabelek): Špendlíky omyjeme, dáme do velkého kastrolu, přidáme badyán, skořici a hřebíček a podlijeme asi 200ml vody. Rozvaříme , až se začnou oddělovat pecky. Vzniklou ovocnou kaši protřeme cedníkem, tak se zbavíme slupek a pecek. Přecezenou hmotu odvážíme, vrátíme znovu do kastrolu, přisypeme želírovací cukr a citr. kyselinu a přivedeme k varu. Vaříme asi 5-7 minut, vzniklou pěnu sbíráme. Ke konci varu přidáme najemno nastrouhaný zázvor a rum. Horkou marmeládu plníme ihned do skleniček,zavíčkujeme a obrátíme dnem vzhůru. Necháme vychladnout a dobře uskladníme.Radím schovat někam na utajené místo, jinak budeme brzy bez zásob na zimu...:-)
Poznámka k receptu na "Anglická" kořeněná marmeláda ze špendlíků ( či mirabelek): Marmeláda je opravdu hodně podobná té anglické pomerančové, což mě vedlo k nápadu podlít při druhé várce ovoce namísto vodou pomerančovým džusem...To potom už vůbec nemá chybu!!!! Inspirovala jsem se receptem v Knihovničce, mírně jsem si ho upravila :-)
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu "Anglická" kořeněná marmeláda ze špendlíků ( či mirabelek), kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Danca
- Datum vložení: 21.10.2013
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Zavařeniny
- Suroviny: špendlíky 200ml vody (popř. pomerančový džus - viz. pozn.) na 3kg špendlíkové "kaše": 2 lžičky kyseliny citrónové 1 hvězdička badyánu lžička skořice 8 hřebíčků 2 "Želírovací cukry 3:1" kousek (asi 3cm) čerstvého zázvoru "panák" rumu
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na "anglická" kořeněná marmeláda ze špendlíků ( či mirabelek),
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na "Anglická" kořeněná marmeláda ze špendlíků ( či mirabelek) - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď "Anglická" kořeněná marmeláda ze špendlíků ( či mirabelek)
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|