|
Recept na Perníková buchta (kvásková)
Recept na Perníková buchta (kvásková) je zařazen v kategorii moučníky - perníky.
K přípravě Perníková buchta (kvásková) budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
30g žitného kvásku 150ml vody 280g celozrnné pšeničné mouky 120g špaldové mouky 100g fruktosy 50g obilného mléka OvesMilk TopNatur (sušený nápoj) 300ml obilného mléka OvesMilk TopNatur (sušený nápoj + voda dle návodu) 2 vejce 1 lžíce povidel nebo medu 60g oleje 10g bio kakaového prášku 4g perníkového koření Sonnentor 1 hrst rozinek marmeláda, hořká čokoláda, mletý kokos.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Perníková buchta (kvásková)
Recept na Perníková buchta (kvásková): Večer si smícháme v míse kvásek, vodu a celozrnnou mouku (150ml a 150g), přikryjeme fólií a necháme přes noc (12hod) v teple odpočívat. Ráno vyšleháme vajíčka s cukrem do pěny, ke kvásku přidáme všechny suroviny a promícháme těsto tak, abychom neměli žádné hrudky. Nakonec opatrně přidáme i vaječnou pěnu a hotové těsto nalijeme do vymazané a vysypané formy. Těsto by mělo formu naplnit jen do poloviny, aby mělo kam vyběhnout. Přikryjeme alobalem a necháme 4hod na teplém místě pracovat (někdy je potřeba až 6hod, pokud máte doma chladněji). Pečeme při 175°C podle velikosti formy a výšky těsta. Já použila kulatou formu o průměru 18cm a pekla jsem 50min. Příště ale raději budu volit větší plech, aby těsto bylo v nižší vrstvě a rychleji se propeklo, jelikož v té malé kulaté už mělo docela dost propečené kraje. Perník můžeme v průběhu pečení přikrýt, aby moc neztmavl. Vyndáme z trouby a opatrně položíme, abychom prudkým pohybem nevyhnali bublinky z těsta. Necháme 30min ležet, vyndáme z formy a necháme vychladnout na mřížce. Nejlepší je forma s oddělitelným dnem. Po upečení buchtu nechávám 15min a pak sundám stěny formy a nemusím manévrovat s mřížkou a riskovat nehodu. Jakmile je korpus úplně chladný, rozkrojíme, potřeme marmeládou (nejraději máme jahodovou nebo lesní ovoce), slepíme a dozdobíme čokoládou a kokosem.
Poznámka k receptu na Perníková buchta (kvásková): http://dlabemezdrave.cz/
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Perníková buchta (kvásková), kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: DlabemeZdrave (Mishka)
- Datum vložení: 09.05.2013
- Počet porcí: 12
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Moučníky - Perníky
- Suroviny: 30g žitného kvásku 150ml vody 280g celozrnné pšeničné mouky 120g špaldové mouky 100g fruktosy 50g obilného mléka OvesMilk TopNatur (sušený nápoj) 300ml obilného mléka OvesMilk TopNatur (sušený nápoj + voda dle návodu) 2 vejce 1 lžíce povidel nebo medu 60g oleje 10g bio kakaového prášku 4g perníkového koření Sonnentor 1 hrst rozinek marmeláda, hořká čokoláda, mletý kokos
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na perníková buchta (kvásková),
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Perníková buchta (kvásková) - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Perníková buchta (kvásková)
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|