|
Recept na Pekáček s brynzou, lilkem, uzeným masem a špagetami
Recept na Pekáček s brynzou, lilkem, uzeným masem a špagetami je zařazen v kategorii těstoviny.
K přípravě Pekáček s brynzou, lilkem, uzeným masem a špagetami budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
1 velký omytý lilek 150 g uzeného masa 125 g brynzy nakrájeného na malé kostičky 200 g kysané smetany 150 ml mléka 3 velké stroužky česneku tymián, sůl, olivový olej 250 g kvalitních špaget.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Pekáček s brynzou, lilkem, uzeným masem a špagetami
Recept na Pekáček s brynzou, lilkem, uzeným masem a špagetami: Lilky nakrájíme na tenčí kolečka (maximálně 1 cm), osolíme z obou stran v míse necháme půl hodiny vypotit. Pak je omyjeme a osušíme. Po obou stranách na prudčím ohni opečeme lilky na olivovém oleji a vyložíme jimi dno zapékací mísy. Mírně osolíme a posypeme tymiánem. Špagety si v osolené vodě uvaříme al dente. Brynzu nahrubou nastrouháme a smícháme s rozmačkaným česnekem, tymiánem, špetkou soli, pepřem, mlékem a zakysanou smetanou. Sýrovou směs smícháme se špagetami a uzeným masem a navrtsvíme na opečené lilky. Přikryjeme alobalem a zapékáme asi 25 minut. Ke konci můžeme alobal odstranit, aby vznikla kůrčička. Podáváme se zeleninovým salátem.
Poznámka k receptu na Pekáček s brynzou, lilkem, uzeným masem a špagetami: Uzené maso můžeme nahradit šunkou nebo opečeným či grilovaným uzeným masem. Místo kysané smetany zkuste použít smetanu na vaření. Pokud neseženete brynzu, nastrouhejte do směsi fetu nebo gorgonzolu.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Pekáček s brynzou, lilkem, uzeným masem a špagetami, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: danielle72 (Daniela)
- Datum vložení: 24.12.2013
- Počet porcí: 6
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Těstoviny
- Suroviny: 1 velký omytý lilek 150 g uzeného masa 125 g brynzy nakrájeného na malé kostičky 200 g kysané smetany 150 ml mléka 3 velké stroužky česneku tymián, sůl, olivový olej 250 g kvalitních špaget
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na pekáček s brynzou, lilkem, uzeným masem a špagetami,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Pekáček s brynzou, lilkem, uzeným masem a špagetami - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Pekáček s brynzou, lilkem, uzeným masem a špagetami
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|