|
Recept na Pečený okáč s bylinkami, bobkovým listem a česnekem
Recept na Pečený okáč s bylinkami, bobkovým listem a česnekem je zařazen v kategorii ryby.
K přípravě Pečený okáč s bylinkami, bobkovým listem a česnekem budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
1 větší okáč obecný (800 g) 5 PL citronové šťávy sůl, čerstvě mletý pepř ( bílý ) 4 snítky estragonu 4 snítky petrželky 2 snítky tymiánu 4 - 5 bobkových listů 5 PL olivového oleje 4 - 5 stroužků česneku ( množství podle každého).
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Pečený okáč s bylinkami, bobkovým listem a česnekem
Recept na Pečený okáč s bylinkami, bobkovým listem a česnekem: Rybku očistíme, zbavíme šupin, odstraníme ploutve a osušíme kuchyňskými utěrkami. Na rybu i do dutiny břišní rybky vetřeme sůl, čerstvě mletý bílý pepř. Rybu,takto upravenou vložíme na pečící papír na plech. Pod mírným proudem vody omyjeme bylinky, osušíme, polovinu bylinek nasekáme nahrubo. Zbylými celými bylinkami naplníme břišní dutinu, kam vložíme jeden bobkový list. Nahrubo pokrájenými bylinkami posypeme povrch rybky. Další bobkové listy rozdrtíme a promícháme s olivovým olejem a citronovou šťávou. Rybu obložíme rozpůlenými stroužky česneku, zakapeme olivovým olejem s citronovou šťávou a nadrcenými bobkovými listy. Dáme péci na cca 15 – 17 minut do předehřáté trouby na 200 stupňů. Během pečení stále podléváme výpekem, aby ryba zůstala šťavnatá. Podáváme s opečeným slaninovým bramborem.
Poznámka k receptu na Pečený okáč s bylinkami, bobkovým listem a česnekem: Slaninové brambory : Brambory uvaříme i se slupkou kterou řádně omyjeme. Po vychladnutí půlky nebo čtvrtky brambor obalíme dokola proužky slaniny a dáme péci do trouby na plech dozlatova. Můžeme posypat bylinkami.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Pečený okáč s bylinkami, bobkovým listem a česnekem, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: varilamyskakasicku (Ivka)
- Datum vložení: 28.02.2014
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Ryby
- Suroviny: 1 větší okáč obecný (800 g) 5 PL citronové šťávy sůl, čerstvě mletý pepř ( bílý ) 4 snítky estragonu 4 snítky petrželky 2 snítky tymiánu 4 - 5 bobkových listů 5 PL olivového oleje 4 - 5 stroužků česneku ( množství podle každého)
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na pečený okáč s bylinkami, bobkovým listem a česnekem,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Pečený okáč s bylinkami, bobkovým listem a česnekem - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Pečený okáč s bylinkami, bobkovým listem a česnekem
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|