|
Recept na Pečený lilek s mletým masem, sušenou šunkou, žampiony a sýrem
Recept na Pečený lilek s mletým masem, sušenou šunkou, žampiony a sýrem je zařazen v kategorii zeleninová jídla.
K přípravě Pečený lilek s mletým masem, sušenou šunkou, žampiony a sýrem budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
1 menší lilek, cca 150g mletého, hovězího masa, 50g sušené šunky, 1 kus zelené cibulky, 2-3 stroužky česneku, 4 kusy menších žampionů, olivový olej, 100-150 g sýra podle vlastní chuti-(Niva, Mozarella, Ementál) na postrouhání, sůl, pepř..
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Pečený lilek s mletým masem, sušenou šunkou, žampiony a sýrem
Recept na Pečený lilek s mletým masem, sušenou šunkou, žampiony a sýrem: Lilek omyjeme a překrojíme napůl. Do půlek nařízneme mřížky, jako do párku, osolíme a necháme chvíli "potit". Pak jej utřeme, pokapeme olivovým olejem a dáme péct do trouby do zhnědnutí. Upečené lilky necháme vychladit. Pánev pokapeme olivovým olejem a na mírném ohni na něm osmažíme zelenou cibulku a česnek nakrájený na plátky. Po chvilce přidáme na plátky nakrájené žampiony, na nudličky nakrájenou sušenou šunku a nakonec mleté maso. Lilky lžící vydlabeme a směs přidáme do směsi. Vše společně mícháme na mírném ohni asi 10 minut, osolíme, opepříme a odstavíme. Směsí naplníme vydlabané lilky, hustě posypeme sýrem a dáme do trouby zapéct dorůžova. Pečeme zvolna, cca na 200 stupňů asi 20 minut, podle potřeby i déle.
Poznámka k receptu na Pečený lilek s mletým masem, sušenou šunkou, žampiony a sýrem: Návod na úpravu lilku je zde v receptu od Andrey.....http://www.toprecepty.cz/recept/33430-omacka-z-pec...
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Pečený lilek s mletým masem, sušenou šunkou, žampiony a sýrem, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Jana Remkova
- Datum vložení: 08.09.2013
- Počet porcí: 1 větší porce
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Zeleninová jídla
- Suroviny: 1 menší lilek, cca 150g mletého, hovězího masa, 50g sušené šunky, 1 kus zelené cibulky, 2-3 stroužky česneku, 4 kusy menších žampionů, olivový olej, 100-150 g sýra podle vlastní chuti-(Niva, Mozarella, Ementál) na postrouhání, sůl, pepř.
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na pečený lilek s mletým masem, sušenou šunkou, žampiony a sýrem,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Pečený lilek s mletým masem, sušenou šunkou, žampiony a sýrem - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Pečený lilek s mletým masem, sušenou šunkou, žampiony a sýrem
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|