RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Pečený bažant s jablečno-brusinkovou nádivkou

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Pečený bažant s jablečno-brusinkovou nádivkou, recepty Pečený bažant s jablečno-brusinkovou nádivkou, Pečený, bažant, jablečno-brusinkovou, nádivkou


Recept na Pečený bažant s jablečno-brusinkovou nádivkou

Recept na Pečený bažant s jablečno-brusinkovou nádivkou je zařazen v kategorii jiné maso. K přípravě Pečený bažant s jablečno-brusinkovou nádivkou budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
1 bažant, 150 g anglické slaniny nakrájené na plátky, 100 g másla, sůl, čerstvě mletý pepř, 3 oloupaná jablka, 100 g sušených brusinek, 6 kuliček nového koření, jalovce, celého pepře, 3 bobkové listy, 6 lístků šalvěje, 300 ml suchého červeného vína, 4 celé hřebíčky, 2 rohlíky, 1 vejce,.

Pečený bažant s jablečno-brusinkovou nádivkou
Zvětšit obrázek

Recept na Pečený bažant s jablečno-brusinkovou nádivkou

Recept na Pečený bažant s jablečno-brusinkovou nádivkou:
Nejdříve si namočíme 50 g brusinek do vína s hřebíčkem. Můžeme nechat i přes noc. Bažanta pořádně dočistíme, omyjeme, osušíme. Vezmeme plátky slaniny a snažíme se jí opatrně nastrkat pod kůži bažanta. Dále si maso osolíme, opepříme a necháme chvíli odpočívat. Zbytek slaniny si nakrájíme nadrobno. Do pánve si dáme kousek másla, bobkový list, 3 kuličky jalovce, nového koření, celého pepře, 3 lístky šalvěje. Přidáme nakrájenou slaninu a zvolna opékáme. Když je slanina opečená vyndáme koření, přidáme 1 1/2 nakrájeného jablka na kostky. Z vína vyndáme brusinky, přidáme na pánev a dusíme asi 3 min. Nakonec vše osolíme, opepříme a necháme zchladnout. Nakrájené rohlíky dáme do mísy, přidáme udušená jablka, vejce a vše řádně promícháme. Je-li nádivka příliš hustá přidáme trochu mléka. Bažanta naplníme nádivkou a zašijeme ho, nebo sepneme jehlami. Víno nalijeme do pekáče, přidáme zbytek jablek nakrájených na plátky. Dále do pekáče dáme zbytek sušených brusinek, koření a naditého bažanta. Na bažanta dáme plátky másla. Pekáč vložíme do vyhřáté trouby na 180°C a pečeme přiklopené asi 60. min. Dále pečeme odklopené dokud není maso měkké. Maso průběžně poléváme vypečenou šťávou.

Poznámka k receptu na Pečený bažant s jablečno-brusinkovou nádivkou:
Příloha šťouchané brambory. Dneska to byla premiéra.

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Pečený bažant s jablečno-brusinkovou nádivkou, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: suslajda (Hana)
  • Datum vložení: 04.03.2013
  • Počet porcí: n/a
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Jiné maso
  • Suroviny: 1 bažant, 150 g anglické slaniny nakrájené na plátky, 100 g másla, sůl, čerstvě mletý pepř, 3 oloupaná jablka, 100 g sušených brusinek, 6 kuliček nového koření, jalovce, celého pepře, 3 bobkové listy, 6 lístků šalvěje, 300 ml suchého červeného vína, 4 celé hřebíčky, 2 rohlíky, 1 vejce,
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na pečený bažant s jablečno-brusinkovou nádivkou, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Pečený bažant s jablečno-brusinkovou nádivkou - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Pečený bažant s jablečno-brusinkovou nádivkou

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist