|
Recept na Pečená kuřecí stehna s jemnou omáčkou z pórku, mrkve a cukety
Recept na Pečená kuřecí stehna s jemnou omáčkou z pórku, mrkve a cukety je zařazen v kategorii drůbeží maso.
K přípravě Pečená kuřecí stehna s jemnou omáčkou z pórku, mrkve a cukety budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
2 kuřecí stehna, 2 PL másla, 1 menší cuketa, 1 menší pórek, 1 mrkev, sůl, pepř, zelená nať z jarní cibulky, hladká mouka, uzená paprika + drůbeží vývar / + zakysana smetana podle každého /.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Pečená kuřecí stehna s jemnou omáčkou z pórku, mrkve a cukety
Recept na Pečená kuřecí stehna s jemnou omáčkou z pórku, mrkve a cukety: Cuketu a mrkev oloupeme a pokrájíme na malé kostičky. Pórek omyjeme a pokrájíme. Pokrájený pórek a mrkev orestujeme na másle. Vložíme omytá a nasolená kuřecí stehna posypaná červenou uzenou paprikou, orestujeme a zalijeme vývarem tak, aby byla stehna ponořená. Vše dusíme cca 15 minut. Kuřecí stehna ze šťávy vyndáme a dáme stranou. Do zeleninové šťávy ještě přidáme pokrájené cukety a dusíme doměkka. Kuřecí stehna dáme dopéci dozlatova do rozehřáté trouby pod gril. Omáčku ponorným mixérem rozmixujeme a dochutíme solí a pepřem. Do skleničky si odebereme trochu šťávy a rozkvedláme v ní podle potřeby mouku se zakysanou smetanou, nebo podáváme omáčku bez zahuštění a smetany. Přisypeme pokrájenou zelenou nať z jarní cibulky. Omáčku podáváme s pečeným stehnem a novým bramborem.
Poznámka k receptu na Pečená kuřecí stehna s jemnou omáčkou z pórku, mrkve a cukety: Můžeme přidat jakoukoliv zeleninu. Máme radši omáčky přírodně připravované, jen na šťávě, takže můžeme nechat jen tak, nebo můžeme přidat trochu smetany a mouky, podle každého. Přihodila jsem i trochu hrášku, abych ho spotřebovala.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Pečená kuřecí stehna s jemnou omáčkou z pórku, mrkve a cukety, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: varilamyskakasicku (Ivka)
- Datum vložení: 15.08.2013
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Drůbeží maso
- Suroviny: 2 kuřecí stehna, 2 PL másla, 1 menší cuketa, 1 menší pórek, 1 mrkev, sůl, pepř, zelená nať z jarní cibulky, hladká mouka, uzená paprika + drůbeží vývar / + zakysana smetana podle každého /
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na pečená kuřecí stehna s jemnou omáčkou z pórku, mrkve a cukety,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Pečená kuřecí stehna s jemnou omáčkou z pórku, mrkve a cukety - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Pečená kuřecí stehna s jemnou omáčkou z pórku, mrkve a cukety
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|