|
Recept na Pečená krkovice v kávové marinádě s pikantní omáčkou
Recept na Pečená krkovice v kávové marinádě s pikantní omáčkou je zařazen v kategorii vepřové maso.
K přípravě Pečená krkovice v kávové marinádě s pikantní omáčkou budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
K přípravě masa: 1kg vepřové krkovice bez kosti vcelku 100 ml pomerančové šťávy ( nebo džusu ) 100 ml grepové šťávy ( nebo džusu ) 1 zelená chilli paprička 1 lžíce mleté kávy špetka mletého římského kmínu špetka indického kari 1 lžíce hrubozrnné soli 3 lžíce oleje Na omáčku: 80g prorostlé slaniny lžíce oleje 300g kvalitního kečupu např. Heinz ( domácí je samozřejmě s výhodou ) 100g javorového sirupu nebo medu 3 lžíce kvalitní worcesterové omáčky, např. Lea Perrins 2 sušené chilli papričky.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Pečená krkovice v kávové marinádě s pikantní omáčkou
Recept na Pečená krkovice v kávové marinádě s pikantní omáčkou: Z citrusů vymačkáme šťávu ( s džusem je to jednodušší.. ), nakrájíme najemno chilli papričku, přidáme kávu, koření a sůl. Řádně promícháme. Omyté a osušené maso pořádně omatláme marinádou ze všech stran a i s marinádou přemístíme do nádoby, ve které budeme masko marinovat a následně i péci. Uložíme do lednice a marinujeme... minim. 12 hod., ale klidně i dva dny. Když navštívíme ledničku, maso otočíme. Tuto činnost během marinování několikrát zopakujeme. Tak, je "umarinováno" a jdeme na věc... Vyjmeme maso z marinády, necháme okapat. Já jsem ho otřela papírovou kuchyňskou utěrkou. V pánvi si rozpálíme olej a maso zprudka a ze všech světových stran opečeme.. cca 10 minut. Pomáháme si 2 vidličkama, do masa nepícháme.. to se nedělá! Orestované maso vrátíme zpět do pekáče a do zbylé marinády. Přiklopíme a pečeme v troubě vyhřáté na 150st. Asi tak 90min. Půl hoďky před stanovenou dobou pečení sundáme pokličku a dopečeme bez ní. Během pečení nemusíme přidávat vodu ani jinou tekutinu, marinády je dost. Zato maso otáčíme. Tak, masenko je hotové, jdeme na omáčku: Slaninu nakrájíme na kostičky a do křupava osmažíme v pánvi. Zakápneme olejem, vmícháme sirup ( med ), kečup, worcester a rozdrcené chilli papričky. 5 min. necháme povařit, odstavíme z plamene a necháme vychladnout. Podáváme k masu, které si nakrájíme na plátky. Jako příloha jsou nejlepší pečené brambory. A komu by chyběl salát, může si udělat řecké tsatsiky s okurkami.
Poznámka k receptu na Pečená krkovice v kávové marinádě s pikantní omáčkou: Okoukáno z pořadu Kluci v akci.. malinko upraveno. Maso má velmi interesantní chuť, ta káva tam má zajímavý akcent a ta omáčka, ta je boží.. krásně pikantněslaďoučká.. hmmm. Zkuste, uvidíte a ucítíte sami. Dobrou, kávovou chuť. Jako přílohu jsem zvolila tuto úpravu brambor.. skvěle se k tomu hodila.. http://www.toprecepty.cz/recept/8456-recke-patates...
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Pečená krkovice v kávové marinádě s pikantní omáčkou, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: rebeka (Naďa)
- Datum vložení: 24.04.2012
- Počet porcí: 6
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Vepřové maso
- Suroviny: K přípravě masa: 1kg vepřové krkovice bez kosti vcelku 100 ml pomerančové šťávy ( nebo džusu ) 100 ml grepové šťávy ( nebo džusu ) 1 zelená chilli paprička 1 lžíce mleté kávy špetka mletého římského kmínu špetka indického kari 1 lžíce hrubozrnné soli 3 lžíce oleje Na omáčku: 80g prorostlé slaniny lžíce oleje 300g kvalitního kečupu např. Heinz ( domácí je samozřejmě s výhodou ) 100g javorového sirupu nebo medu 3 lžíce kvalitní worcesterové omáčky, např. Lea Perrins 2 sušené chilli papričky
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na pečená krkovice v kávové marinádě s pikantní omáčkou,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Pečená krkovice v kávové marinádě s pikantní omáčkou - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Pečená krkovice v kávové marinádě s pikantní omáčkou
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|