|
Recept na Patizon na pivu - s těstovinami
Recept na Patizon na pivu - s těstovinami je zařazen v kategorii zeleninová jídla.
K přípravě Patizon na pivu - s těstovinami budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
3 lžíce olivového oleje 1 velký stroužek česneku 1 patizon (nebo i víc) 4 rajčata (ideálně domácí, s výraznou poctivou chutí) hrst sušených hub 2 lžíce rajčatového protlaku světlé pivo petrželka (hladkolistá) sůl, pepř těstoviny (spíš menší velikost).
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Patizon na pivu - s těstovinami
Recept na Patizon na pivu - s těstovinami: Houby spařit v rendlíku horkou vodou, přivést k varu, krátce povařit, zakrýt, vypnout. Na oliv.oleji opéct česnek (stroužek předtím "prasknout" váhou dlaně), až začne pěnit, přidat na kostky nakrájený oloupaný, očištěný patizon, opékat. Po pár minutách podlít pivem. Když je patizon polotvrdý, vyjmout česnek (a vyhodit), přidat pokrájená rajčata a později protlak. Za dalších asi 5min i slité houby. Kdykoli je třeba, podlít opět pivem. Když ingredience změknou, osolit, opepřit. Na závěr přidat téměř uvařené těstoviny, přilít trochu vody z vaření těstovin (směs se jejich škrobem zahustí), promíchat, prohřát. Kdo má chuť, přidá několik sušených rajčat v oleji, nakrájených na drobné kousky. Na talíři dozdobit petrželkou.
Poznámka k receptu na Patizon na pivu - s těstovinami: Je to vlastně variace na italské zeleninové směsi, jen místo cukety je tu patizon a místo vína pivo. Kromě soli a pepře se nepoužilo žádné koření, takže si můžete vychutnat silnou zeleninovou chuť. Pivo dodá celému jídlo nezvyklou nahořklou chuť - nám to chutnalo moc! Vařil manžel, já jen fotím a jím =)
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Patizon na pivu - s těstovinami, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Kanyla (Kamila)
- Datum vložení: 25.11.2011
- Počet porcí: 2-3
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Zeleninová jídla
- Suroviny: 3 lžíce olivového oleje 1 velký stroužek česneku 1 patizon (nebo i víc) 4 rajčata (ideálně domácí, s výraznou poctivou chutí) hrst sušených hub 2 lžíce rajčatového protlaku světlé pivo petrželka (hladkolistá) sůl, pepř těstoviny (spíš menší velikost)
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na patizon na pivu - s těstovinami,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Patizon na pivu - s těstovinami - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Patizon na pivu - s těstovinami
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|