RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Patero slaných závinů

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Patero slaných závinů, recepty Patero slaných závinů, Patero, slaných, závinů


Recept na Patero slaných závinů

Recept na Patero slaných závinů je zařazen v kategorii slané pečivo. K přípravě Patero slaných závinů budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
2 balení listového těsta strouhanka 1) Závin se slaninou, hruškami a nivou... (2 kusy) 150 g anglické slaniny nebo ochuceného boku 1 velký hruškový kompot (= 8 půlek kompotovaných hrušek) 100 g nivy 2) Závin s uzeným lososem 100 g uzeného lososa 200 g čerstvého baby špenátu 2 nasekané stroužky česneku 50 g mascarpone (možno nahradit ricottou nebo pomazánkovým máslem) 3) Závin se sardinkami, vajíčky a červenou cibulí 1-2 konzervy sardinek nebo sleďů v hořčičné omáčce 2-3 vejce natvrdo sůl červená cibule 4) Závin s hermelínem a brusinkami 1 velký hermelín 70 g plátkového sýra 2 lžíce kompotovaných brusinek 5) Závin s pikantní pizza chutí 2 lžíce paprikového pesta 50 g salámu chorizo 4 sušená rajčata v oleji - okapaná 50 g zelených oliv 30 g rozdrobené nivy 1 rajče - bez dužniny 2 rozšlehaná vejce na potření sezamová semínka na posyp papír na pečení.

Patero slaných závinů
Zvětšit obrázek

Recept na Patero slaných závinů

Recept na Patero slaných závinů:
Obě balení listového těsta rozdělíme na 3 díly, abychom ve výsledku vytvořli 6 závinů. 1) Listové těsto vyválíme, prostředek posypeme strouhankou a poklademe plátky slaniny, kousky hrušek a plátky nivy. Zavineme, povrch potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme sezamem. 2) Listové těsto vyválíme, prostředek posypeme strouhankou a poklademe plátky uzeného lososa, špenátem, sekaným česnekem a kopečky mascarpone (nebo jeho alternativ). Zavineme, potřeme vejcem a posypeme sezamem. 3) Listové těsto rozválíme, střed posypeme strouhankou, poklademe rybičkami, plátky vajíček vařenými natvrdo, solí a červenou cibulí, nakrájenou na velmi tenké plátky. Zavineme, povrch potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme sezamem. 4) Listové těsto rozválíme, poklademe plátky tvrdého sýra, kousky hermelínu a pokapeme brusinkovým kompotem. Zavineme, povrch potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme sezamem. 5) Listové těsto rozválíme, potřeme paprikovým pestem, pokladame plátky choriza, sušenými rajčaty nakrájenými na proužky, drobenou nivou, plátky oliv a rajčetem zbaveným dužniny. Zavineme, povrch potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme sezamem. Záviny pečeme v troubě nastavené na 220-230°C 20-25 minut a hlídáme jejich povrchové zbarvení.

Poznámka k receptu na Patero slaných závinů:
Fotky jsou tentokrát jen z přípravy, protože výsledek je určený kolegům na zítřejší oslavu narozenin. Fotografie řezů nebudou, i když by jistě byly zajímavé...

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Patero slaných závinů, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: Eliza
  • Datum vložení: 24.06.2009
  • Počet porcí: n/a
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Slané pečivo
  • Suroviny: 2 balení listového těsta strouhanka 1) Závin se slaninou, hruškami a nivou... (2 kusy) 150 g anglické slaniny nebo ochuceného boku 1 velký hruškový kompot (= 8 půlek kompotovaných hrušek) 100 g nivy 2) Závin s uzeným lososem 100 g uzeného lososa 200 g čerstvého baby špenátu 2 nasekané stroužky česneku 50 g mascarpone (možno nahradit ricottou nebo pomazánkovým máslem) 3) Závin se sardinkami, vajíčky a červenou cibulí 1-2 konzervy sardinek nebo sleďů v hořčičné omáčce 2-3 vejce natvrdo sůl červená cibule 4) Závin s hermelínem a brusinkami 1 velký hermelín 70 g plátkového sýra 2 lžíce kompotovaných brusinek 5) Závin s pikantní pizza chutí 2 lžíce paprikového pesta 50 g salámu chorizo 4 sušená rajčata v oleji - okapaná 50 g zelených oliv 30 g rozdrobené nivy 1 rajče - bez dužniny 2 rozšlehaná vejce na potření sezamová semínka na posyp papír na pečení
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na patero slaných závinů, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Patero slaných závinů - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Patero slaných závinů

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist