RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Pastýřský koláč (Shepherd’s pie) - vegetariánská verze

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Pastýřský koláč (Shepherd’s pie) - vegetariánská verze, recepty Pastýřský koláč (Shepherd’s pie) - vegetariánská verze, Pastýřský, koláč, (Shepherd’s, pie), -, veget


Recept na Pastýřský koláč (Shepherd’s pie) - vegetariánská verze

Recept na Pastýřský koláč (Shepherd’s pie) - vegetariánská verze je zařazen v kategorii bezmasá jídla. K přípravě Pastýřský koláč (Shepherd’s pie) - vegetariánská verze budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
500 g mrkve, 1 velká cibule, 5 středních brambor, 2 střední sladké brambory, 400 g krájených rajčat (mohou být i z konzervy), 400 g zelené čočky (může být i z konzervy), 25 g másla, 85 g tvrdého sýra, 150 ml červeného suchého vína, 150 ml vody, 1 lžíce oleje, 2 lžíce čerstvého nebo sušeného tymiánu, 1 lžička cukru, sůl, 2 kostky zeleninového vývaru..

Pastýřský koláč (Shepherd’s pie) - vegetariánská verze
Zvětšit obrázek

Recept na Pastýřský koláč (Shepherd’s pie) - vegetariánská verze

Recept na Pastýřský koláč (Shepherd’s pie) - vegetariánská verze:
Mrkev oloupeme a pokrájíme na cca 0,5 – 1 cm velké kousky. Cibuli rozpůlíme a nákrájíme na plátky. Sladké i bílé brambory oloupeme a pokrájíme na kousky, sýr nastrouháme. V pánvi rozehřejeme lžíci oleje a osmažíme na něm cibuli. Přidáme mrkev a ochutíme tymiánem. Promícháme, zalijeme vínem, vodou, přidáme krájená rajčata a kostky vývaru a necháme asi 10 minut dusit. Pak přidáme zelenou čočku, promícháme, zakryjeme a necháme dalších 10 minut dusit. Poté by mrkev měla být uvařená „na skus“ a čočka by měla být mírně rozvařená. Mezitím si uvaříme sladké i bílé brambory. Necháme je vařit asi 15 minut do změknutí, pak slijeme vodu, přidáme máslo a rozmačkáme (rozmixujeme). Vznikne nám kaše, kterou mírně osolíme a přidáme trochu tymiánu. Mrkvovo-čočkovou směs přendáme do zapékací mísy a navršíme na ní bramborovou kaši. Posypeme strouhaným sýrem a dáme péct na 20 minut do vyhřáté trouby na 190 stupňů. Povrch by po této době měl mít zlatou barvu. Podáváme třeba s brokolicí, kterou jsme mírně spařili.

Poznámka k receptu na Pastýřský koláč (Shepherd’s pie) - vegetariánská verze:
Připravený koláč (nepečený) můžeme uchovat zhruba měsíc i v mrazáku nebo 2 dny v lednici. Pokud dáme koláč zmrazit a chceme ho poté připravit, stačí ho dát do trouby a péct při stejné teplotě 40 minut. http://www.lucasinka.cz

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Pastýřský koláč (Shepherd’s pie) - vegetariánská verze, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: Lucasinka (Lucie Kubikova)
  • Datum vložení: 18.12.2010
  • Počet porcí: 6 -8
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Bezmasá jídla
  • Suroviny: 500 g mrkve, 1 velká cibule, 5 středních brambor, 2 střední sladké brambory, 400 g krájených rajčat (mohou být i z konzervy), 400 g zelené čočky (může být i z konzervy), 25 g másla, 85 g tvrdého sýra, 150 ml červeného suchého vína, 150 ml vody, 1 lžíce oleje, 2 lžíce čerstvého nebo sušeného tymiánu, 1 lžička cukru, sůl, 2 kostky zeleninového vývaru.
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na pastýřský koláč (shepherd’s pie) - vegetariánská verze, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Pastýřský koláč (Shepherd’s pie) - vegetariánská verze - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Pastýřský koláč (Shepherd’s pie) - vegetariánská verze

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist