|
Recept na Paštika z drůbežích jater
Recept na Paštika z drůbežích jater je zařazen v kategorii pomazánky.
K přípravě Paštika z drůbežích jater budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
300 g dobře očištěných "chlazených" drůbežích jater 1/2 cibule 50 g změklého másla (pokojová teplota) 1/2 KL sušeného tymiánu nebo 1 KL čerstvého, jemně posekaného. 1 stroužek česneku na dochucení : sůl, pepř mletý, (prostě podle chuti) mléko na namočení jater.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Paštika z drůbežích jater
Recept na Paštika z drůbežích jater: Očištěná játra ponoříme do mléka po dobu cca 30 minut, následně opláchneme studenou vodou a necháme okapat. Na pánev vkládáme část másla a po rozehřátí vložíme nadrobno pokrájenou cibuli do zesklovatění. Vložíme rozmačkaný česnek, tymián a smažíme do doby, než česnek začne vonět. Játra, která vložíme do pánve s cibulí opékáme několik minut, do doby, než přestanou být krvavá. Posléze je necháme vychladnout a poté je vložím do mixéru i se zbylou části másla a mixujeme dohladka. Dochutíme solí, pepřem a podle chuti i jiným kořením. Takto vytvořenou směs vložíme do nádobek a na povrch paštiky dáme lžíci roztopeného másla a necháme vychladnout.
Poznámka k receptu na Paštika z drůbežích jater: Dobře roztíratelná je při pokojové teplotě.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Paštika z drůbežích jater, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: pavelk (Pavel K)
- Datum vložení: 05.08.2013
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Pomazánky
- Suroviny: 300 g dobře očištěných "chlazených" drůbežích jater 1/2 cibule 50 g změklého másla (pokojová teplota) 1/2 KL sušeného tymiánu nebo 1 KL čerstvého, jemně posekaného. 1 stroužek česneku na dochucení : sůl, pepř mletý, (prostě podle chuti) mléko na namočení jater
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na paštika z drůbežích jater,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Paštika z drůbežích jater - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Paštika z drůbežích jater
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|