|
Recept na Papriky na zimu - Papryka na zimę
Recept na Papriky na zimu - Papryka na zimę je zařazen v kategorii zeleninová jídla.
K přípravě Papriky na zimu - Papryka na zimę budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
Suroviny: 5 kg papriky 1 velká hlavička česneku, kdo chce, může dát i dvě hlavy. 8 dkg soli 1 sklenka cukru (250 ml) 1 sklenka octa 10% (250 ml) ½ sklenky oleje (125 ml).
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Papriky na zimu - Papryka na zimę
Recept na Papriky na zimu - Papryka na zimę: Papriku krájím na kostky kolem 1 – 1,5 cm. Ve větším kbelíku zasypávám solí a nechávám odstát minimálně na 4 hodiny, nejlépe přes noc. Jde o to, aby paprika pustila šťávu. Na fotce je to ostatně vidět. Puštěnou šťávu nevylévám. Přidám cukr, olej, česnek pokrájený na plátky. Promíchám a znovu nechám odstát, zhruba 2 hodiny. Po tom plním do sklínek. Zavařím cca 5 – 10 minut, vytáhnu, otočím dnem vzhůru a zakryji ručníkem. Někomu spíš chutná paprika měkká, je tedy na vůli toho každého. Vynikající je česnek z této papriky. Všechno je voňavé a chutné. Máme li slabší ocet, ubereme mírně cukru.
Poznámka k receptu na Papriky na zimu - Papryka na zimę: Reces spis mám od hodné internutky roxanahcv, já to jen neuměle přeložil, tak, že všechna sláva a obdiv davů přísluší paní Edytě. http://roxannahcv.blogspot.cz/ Předpis na papriku jim vlastním hezkých pár let a dělám jen tuto. Je křupavá a voňavá, vždycky se povede – pod podmínkou, že se to nepřežene s pasterizací. Recepis má pro mě tu výhodu, že nemusím všechno dělat najednou. Dělám to tak, že krájím papriku, zasypávám ji solí a odstavuji přes noc a ráno dodávám zbývající suroviny (nikoliv připitoměné INGREDIENCE) a vložím do sklenic. Když mám čas tak to zavařím, nic se nestane, když to pár dní postojí ve sklínkách.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Papriky na zimu - Papryka na zimę, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: gmptop (Miloš Peroutka)
- Datum vložení: 25.12.2012
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Zeleninová jídla
- Suroviny: Suroviny: 5 kg papriky 1 velká hlavička česneku, kdo chce, může dát i dvě hlavy. 8 dkg soli 1 sklenka cukru (250 ml) 1 sklenka octa 10% (250 ml) ½ sklenky oleje (125 ml)
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na papriky na zimu - papryka na zimę,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Papriky na zimu - Papryka na zimę - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Papriky na zimu - Papryka na zimę
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|