|
Recept na Panenka Wellington
Recept na Panenka Wellington je zařazen v kategorii vepřové maso.
K přípravě Panenka Wellington budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
vepřová panenka, listové těsto, žampiony, plátky anglické slaniny, sůl, pepř, dijonská hořčice, vajíčko.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Panenka Wellington
Recept na Panenka Wellington: Žampiony rozmixujeme a dáme na rozpálenou pánev s máslem orestovat, osolíme a opepříme. Na druhé pánvi necháme zatáhnout panenku, osolíme a opepříme. Na pomoc si vezmeme klasickou potravinovou fólii, na kterou poklademe plátky slaniny tak, aby se překrývaly a na tento "plát" ze slaniny poklademe tenkou vrstu žampionové směsy. Na tuto směs položíme panenku, kterou jsme celou potřeli hořčicí. Pomocí fólie zavineme a vznikne nám takový balíček. Balíček poté položíme na vyválené listové těsto. Okraje listového těsta potřeme žloutkem a panenku zabalíme do těsta tak, aby nikde nevznikla mezírka. Takto připravenou panenku dáme na pekáč s pečícím papírem potřeme žloutkem a po celém povrchu provedeme nožem (tupou stranou) zářezy (jemné, tak aby se neudělala díra, díky tomu se těsto nebude nafukovat. Posypeme hrubozrnnou solí a dáme péct na 190 stupňů. Délka závisí na velikosti panenky. Ale cca tak 30 minut.
Poznámka k receptu na Panenka Wellington: Je to obdoba klasického receptu beef Wellington. Připomněla mi ho slečna, která to vařila v prostřenu. Nikde jsem ho tady nenašla, tak jsem ho písla.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Panenka Wellington, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: majda1512
- Datum vložení: 07.04.2013
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Vepřové maso
- Suroviny: vepřová panenka, listové těsto, žampiony, plátky anglické slaniny, sůl, pepř, dijonská hořčice, vajíčko
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na panenka wellington,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Panenka Wellington - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Panenka Wellington
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|