|
Recept na Panenka v listovém těstě - pikantní
Recept na Panenka v listovém těstě - pikantní je zařazen v kategorii vepřové maso.
K přípravě Panenka v listovém těstě - pikantní budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
1 ks vepřová panenka mletý černý pepř 1 balíček listové těsto NA POTŘENÍ 1 vejce OMÁČKA : 5 stroužků česneku 2 dlc kečupu 2 - 3 lžic ostrá hořčice( já dala kremžskou ) tymián ,sůl 1 ks cibule.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Panenka v listovém těstě - pikantní
Recept na Panenka v listovém těstě - pikantní: Větší cibuli nakrájíme nadrobno. Můžeme přidat i česnek. Cibuli a česnek lehce orestujeme na másle. ( použila jsem olivový olej ) Přidáme kečup nebo rajčatový protlak, dvě lžíce francouzské nebo nějaké ostřejší hořčice (ideálně hrubozrnná). Omáčku osolíme a podle chuti okořeníme tymiánem nebo worcesterskou omáčkou. Je lepší, když je omáčka pikantnější, protože dává chuť masu i těstu. Směs vyvaříme do konzistence omáčky a necháme vychladnout. Panenku odblaníme, osolíme a lehce opepříme. Na rozválené listové těto naneseme vychladlou směs a rozetřeme ji do dvou třetin, přičemž necháme asi 2 cm od okraje bez směsi. Do středu položíme panenku. Můžeme ji podélně rozříznout na dva kusy. Při pečení se stáhne a byla by jen na středu. Rozšleháme si jedno menší vajíčko a tím potřeme okraje bez směsi. Panenku zavineme do těsta se směsí. Těsto neutahujeme. Je lepší spíš na volno. Bude se péct a nabude. Okraje zahneme dovnitř a svineme poslední třetinu těsta bez směsi. Panenku v listovém těstě položíme na plech vyložený pečícím papírem švem dolů. Potřeme ji zbylým vejcem, posypeme sezamovým semínkem, hrubozrnnou solí (případně kmínem, nebo i barevným nadrceným pepřem). Vepřovou panenku v listovém těstě vložíme do předehřáté trouby na 180 °C na 20 - 30 minut. Případně po 15 minutách ztlumíme na 160 °C. Je to podle trouby. Když je těsto zlatavé, máme hotovo. Jestliže chceme panenku zcela propečenou, necháme ji v troubě celých 30 minut. Ale to se mi u panenky zdá škoda. Po 20 minutách to vytáhneme s růžovým středem, což je podle mého ideální volba. Vepřovou panenku v listovém těstě necháme ještě asi 5 - 10 minut vydechnout a poté můžeme podávat. Panenka se dá podávat později studená. Nakrájená na plátky jako jednohubka. Na jednohubku je pokrm ale lehce pracnější.
Poznámka k receptu na Panenka v listovém těstě - pikantní: Receptík jsem našla na vařeni.cz , ale fakt stojí za vyzkoušení
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Panenka v listovém těstě - pikantní, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: mardosa (Martina)
- Datum vložení: 11.03.2014
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Vepřové maso
- Suroviny: 1 ks vepřová panenka mletý černý pepř 1 balíček listové těsto NA POTŘENÍ 1 vejce OMÁČKA : 5 stroužků česneku 2 dlc kečupu 2 - 3 lžic ostrá hořčice( já dala kremžskou ) tymián ,sůl 1 ks cibule
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na panenka v listovém těstě - pikantní,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Panenka v listovém těstě - pikantní - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Panenka v listovém těstě - pikantní
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|