|
Recept na Ovocné strouhankové knedlíky
Recept na Ovocné strouhankové knedlíky je zařazen v kategorii pro začátečníky.
K přípravě Ovocné strouhankové knedlíky budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
10 polévkových lžic strouhanky 5 dkg rozpuštěného másla 2 žloutky špetka soli mléko polohrubá mouka ovoce dle chuti a sezony každý podle sebe něco na dozdobení - tvaroh, zakysanka, rozpuštěné máslo, moučkový cukr, granko apod..
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Ovocné strouhankové knedlíky
Recept na Ovocné strouhankové knedlíky: Strouhanku, žloutky, rozp. máslo a sůl rozmícháme v míse s mlékem. A to tak, aby nám vnikla hustší kaše, proto mléko stále doléváme. Necháme stát asi půl hodiny. Pak kaši zpracujeme s polohrubou moukou, aby vzniklo nelepivé těsto a tvoříme knedlíky - z těsta si na vále s polohrubou moukou uděláme tlustšího hada a odkrajujeme z něj kousky. Z každého kousku uděláme placku, do jejíhož středu položíme kousek ovoce, zabalíme a koulením mezi rukama nám vznikne krásný knedlíček. Takto to uděláme s každým odkrojeným kouskem těsta. Následně knedlíky vložíme do vroucí osolené vody a počkáme až vyplavou. Trvá to cca 3 minuty. Při vkládání je raději ještě v hrnci podebereme podběračkou, aby se nám nestalo, že se přilepí na dno - nevyplavaly by!! Vylovíme je a dáváme na talíře. Zdobíme podle toho, jak jsme zvyklí. Já je polévám rozpuštěným máslem, dám na každý knedlík lžičku tvarohu, pak lžičku zakysané smetany a pocukruji moučkovým cukrem.
Poznámka k receptu na Ovocné strouhankové knedlíky: Teď jsem vynechala polití máslem a místo toho jsem okolo knedlíků dala rozmačkané jahody s cukrem a mlékem :)..když je ta sezóna jahod, tak ať to je se vším všudy! Recept mám od babičky, jiné knedlíky se u nás asi ani nedělají. Jsou jednoduché na přípravu a skvěle chutnají.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Ovocné strouhankové knedlíky, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Monca.H. (Monika)
- Datum vložení: 31.07.2012
- Počet porcí: 20 ks - dle velikosti ovoce, i méně
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Pro začátečníky
- Suroviny: 10 polévkových lžic strouhanky 5 dkg rozpuštěného másla 2 žloutky špetka soli mléko polohrubá mouka ovoce dle chuti a sezony každý podle sebe něco na dozdobení - tvaroh, zakysanka, rozpuštěné máslo, moučkový cukr, granko apod.
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na ovocné strouhankové knedlíky,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Ovocné strouhankové knedlíky - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Ovocné strouhankové knedlíky
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|