RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Osso buco s perníkovou omáčkou a karamelizovanými cibulkami

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Osso buco s perníkovou omáčkou a karamelizovanými cibulkami, recepty Osso buco s perníkovou omáčkou a karamelizovanými cibulkami, Osso, buco, perníkovou, omáčkou, karamelizovaným


Recept na Osso buco s perníkovou omáčkou a karamelizovanými cibulkami

Recept na Osso buco s perníkovou omáčkou a karamelizovanými cibulkami je zařazen v kategorii hovězí maso. K přípravě Osso buco s perníkovou omáčkou a karamelizovanými cibulkami budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
1 kg osso buca (hovězí zadní lýtko s kostí) nebo hovězí oháňky 2 mrkve 1 malý celer 2 kořenové petržele 2 cibule 4 stroužky česneku 2-3 lžíce másla 3 ks bobkového listu 10 kuliček nového koření 10 kuliček celého pepře 10 kuliček jalovce špetka sušeného rozmarýnu špetka sušeného tymiánu na omáčku: 2 lžíce švestkových povidel 2 lžíce rajského protlaku 1 lžíce cukru 2-3 lžíce strouhaného perníku 100 ml červeného vína silný hovězí vývar 4 hřebíčky kousek celé skořice 1 hvězdička badyánu pepř sůl na cibulky: 150 g malých cibulek ve sladkokyselém láku 1 lžíce másla 1 lžíce karamelu (viz poznámka) sůl.

Osso buco s perníkovou omáčkou a karamelizovanými cibulkami
Zvětšit obrázek

Recept na Osso buco s perníkovou omáčkou a karamelizovanými cibulkami

Recept na Osso buco s perníkovou omáčkou a karamelizovanými cibulkami:
Maso si necháme nasekat na stejné kusy. Osolíme, opepříme a opečeme na rozehřátém másle ze všech stran dohněda. Přidáme celer, mrkev, petržel a cibuli, které jsme nakrájeli zhruba na velikost soust, a plátky česneku. Vše orestujeme, podlijeme vývarem, přidáme bobkový list, nové koření, celý pepř, tymián, rozmarýn a jalovec. Vložíme do trouby, vyhřáté na 150°C a přikryté zvolna pečeme asi 3 hodiny. Zhruba po hodině doléváme horký vývar. Maso, které již odpadlo od kostí, vyjmeme. K vypečené šťávě přidáme švestková povidla, rajský protlak, cukr, červené víno, skořici, hřebíček, badyán, podle potřeby vývar a na sporáku vaříme asi dvacet minut, do zhoustnutí. Odstraníme tuhé části koření. Poté přidáme strouhaný perník, provaříme a podle zvyklostí omáčku buď propasírujeme, nebo rozmixujeme. Na samý závěr můžeme zjemnit lžičkou čerstvého másla. Během přípravy omáčky necháme v jiném kastrůlku rozpustit lžíci másla, přidáme okapané sterilované cibulky a orestujeme je dozlatova. Přidáme karamel, trochu soli a prohřejeme. Maso podáváme s perníkovou omáčkou, karamelizovanými cibulkami a čerstvým chlebem.

Poznámka k receptu na Osso buco s perníkovou omáčkou a karamelizovanými cibulkami:
Karamel připravuji do zásoby podle tohoto receptu http://www.toprecepty.cz/recept/15704-karamel/

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Osso buco s perníkovou omáčkou a karamelizovanými cibulkami, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: Eliza
  • Datum vložení: 05.12.2011
  • Počet porcí: 4
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Hovězí maso
  • Suroviny: 1 kg osso buca (hovězí zadní lýtko s kostí) nebo hovězí oháňky 2 mrkve 1 malý celer 2 kořenové petržele 2 cibule 4 stroužky česneku 2-3 lžíce másla 3 ks bobkového listu 10 kuliček nového koření 10 kuliček celého pepře 10 kuliček jalovce špetka sušeného rozmarýnu špetka sušeného tymiánu na omáčku: 2 lžíce švestkových povidel 2 lžíce rajského protlaku 1 lžíce cukru 2-3 lžíce strouhaného perníku 100 ml červeného vína silný hovězí vývar 4 hřebíčky kousek celé skořice 1 hvězdička badyánu pepř sůl na cibulky: 150 g malých cibulek ve sladkokyselém láku 1 lžíce másla 1 lžíce karamelu (viz poznámka) sůl
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na osso buco s perníkovou omáčkou a karamelizovanými cibulkami, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Osso buco s perníkovou omáčkou a karamelizovanými cibulkami - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Osso buco s perníkovou omáčkou a karamelizovanými cibulkami

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist