|
Recept na Osso buco s perníkovou omáčkou a karamelizovanými cibulkami
Recept na Osso buco s perníkovou omáčkou a karamelizovanými cibulkami je zařazen v kategorii hovězí maso.
K přípravě Osso buco s perníkovou omáčkou a karamelizovanými cibulkami budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
1 kg osso buca (hovězí zadní lýtko s kostí) nebo hovězí oháňky 2 mrkve 1 malý celer 2 kořenové petržele 2 cibule 4 stroužky česneku 2-3 lžíce másla 3 ks bobkového listu 10 kuliček nového koření 10 kuliček celého pepře 10 kuliček jalovce špetka sušeného rozmarýnu špetka sušeného tymiánu na omáčku: 2 lžíce švestkových povidel 2 lžíce rajského protlaku 1 lžíce cukru 2-3 lžíce strouhaného perníku 100 ml červeného vína silný hovězí vývar 4 hřebíčky kousek celé skořice 1 hvězdička badyánu pepř sůl na cibulky: 150 g malých cibulek ve sladkokyselém láku 1 lžíce másla 1 lžíce karamelu (viz poznámka) sůl.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Osso buco s perníkovou omáčkou a karamelizovanými cibulkami
Recept na Osso buco s perníkovou omáčkou a karamelizovanými cibulkami: Maso si necháme nasekat na stejné kusy. Osolíme, opepříme a opečeme na rozehřátém másle ze všech stran dohněda. Přidáme celer, mrkev, petržel a cibuli, které jsme nakrájeli zhruba na velikost soust, a plátky česneku. Vše orestujeme, podlijeme vývarem, přidáme bobkový list, nové koření, celý pepř, tymián, rozmarýn a jalovec. Vložíme do trouby, vyhřáté na 150°C a přikryté zvolna pečeme asi 3 hodiny. Zhruba po hodině doléváme horký vývar. Maso, které již odpadlo od kostí, vyjmeme. K vypečené šťávě přidáme švestková povidla, rajský protlak, cukr, červené víno, skořici, hřebíček, badyán, podle potřeby vývar a na sporáku vaříme asi dvacet minut, do zhoustnutí. Odstraníme tuhé části koření. Poté přidáme strouhaný perník, provaříme a podle zvyklostí omáčku buď propasírujeme, nebo rozmixujeme. Na samý závěr můžeme zjemnit lžičkou čerstvého másla. Během přípravy omáčky necháme v jiném kastrůlku rozpustit lžíci másla, přidáme okapané sterilované cibulky a orestujeme je dozlatova. Přidáme karamel, trochu soli a prohřejeme. Maso podáváme s perníkovou omáčkou, karamelizovanými cibulkami a čerstvým chlebem.
Poznámka k receptu na Osso buco s perníkovou omáčkou a karamelizovanými cibulkami: Karamel připravuji do zásoby podle tohoto receptu http://www.toprecepty.cz/recept/15704-karamel/
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Osso buco s perníkovou omáčkou a karamelizovanými cibulkami, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Eliza
- Datum vložení: 05.12.2011
- Počet porcí: 4
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Hovězí maso
- Suroviny: 1 kg osso buca (hovězí zadní lýtko s kostí) nebo hovězí oháňky 2 mrkve 1 malý celer 2 kořenové petržele 2 cibule 4 stroužky česneku 2-3 lžíce másla 3 ks bobkového listu 10 kuliček nového koření 10 kuliček celého pepře 10 kuliček jalovce špetka sušeného rozmarýnu špetka sušeného tymiánu na omáčku: 2 lžíce švestkových povidel 2 lžíce rajského protlaku 1 lžíce cukru 2-3 lžíce strouhaného perníku 100 ml červeného vína silný hovězí vývar 4 hřebíčky kousek celé skořice 1 hvězdička badyánu pepř sůl na cibulky: 150 g malých cibulek ve sladkokyselém láku 1 lžíce másla 1 lžíce karamelu (viz poznámka) sůl
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na osso buco s perníkovou omáčkou a karamelizovanými cibulkami,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Osso buco s perníkovou omáčkou a karamelizovanými cibulkami - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Osso buco s perníkovou omáčkou a karamelizovanými cibulkami
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|