|
Recept na Ořechovo-jahodové tajemství
Recept na Ořechovo-jahodové tajemství je zařazen v kategorii moučníky - Řezy - Řezy s ovocem, bublaniny.
K přípravě Ořechovo-jahodové tajemství budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
1. Piškot: 3 vejce 120 g krystalového nebo krupicového cukru 120 g hladké mouky 1 lžíce oleje 1 rovná lžička prášku do pečiva 2. Ořechovo-sněhový piškot: 4 bílky 150 g moučkového cukru 150 g mletých vlašských ořechů (nebo lískových ořechů, mandle) 2 šlehačky na šlehání Rama Cremefine nebo jiná na šlehání + 1 ztužovač šlehačky 1 lžíce kakaa 1 lžíce moučkového cukru - trochu ušlehané bílé šlehačky si necháme na zdobení (před přidáním kakaa).
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Ořechovo-jahodové tajemství
Recept na Ořechovo-jahodové tajemství: Ad 1.Vejce vyšleháme s cukrem do tuhé husté pěny. Zamícháme po částech olej, prošleháme a nakonec po částech lehce zamícháme mouku promíchanou s práškem do pečiva. Pečeme na pečícím papíře asi 10min. na 180st. Ad 2. Bílky vyšleháme na tuhý sníh, potom přidáváme po částech cukr a zase zašleháme. Do tuhého sněhu lehce zamícháme ořechy. Pečeme na pečícím papíře asi 25min na 140-150st. (povrch musí být nahnědlý a papír s upečeným piškotem se odchýlí od stěn plechu). Z obou vychládlých piškotů opatrně sloupneme papíry (ořechové je křehčí, můžeme rozkrojit na papíře a potom teprve každou polovinu sundat samostatně) a rozřízneme na poloviny. Vrstvíme: světlý díl, slabá vrstva našlehané kakaové šlehačky, plátky jahod, šlehačka, ořechový plát, šlehačka+ jahody+ šlehačka, poslední ořechový plát, šlehačka+ jahody+ šlehačka a končí opět světlý piškot. Celé potřeme zbylou šlehačkou a ozdobíme dle vlastní fantazie kousky jahod. Necháme v ledničce ½ - 1 hodinu odpočinout.
Poznámka k receptu na Ořechovo-jahodové tajemství: Povrchu piškotu můžeme polít/potřít průhlednou želatinou.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Ořechovo-jahodové tajemství, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: jahoda
- Datum vložení: 26.07.2011
- Počet porcí: uzavřený plech 30x40cm
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Moučníky - Řezy - Řezy s ovocem, bublaniny
- Suroviny: 1. Piškot: 3 vejce 120 g krystalového nebo krupicového cukru 120 g hladké mouky 1 lžíce oleje 1 rovná lžička prášku do pečiva 2. Ořechovo-sněhový piškot: 4 bílky 150 g moučkového cukru 150 g mletých vlašských ořechů (nebo lískových ořechů, mandle) 2 šlehačky na šlehání Rama Cremefine nebo jiná na šlehání + 1 ztužovač šlehačky 1 lžíce kakaa 1 lžíce moučkového cukru - trochu ušlehané bílé šlehačky si necháme na zdobení (před přidáním kakaa)
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na ořechovo-jahodové tajemství,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Ořechovo-jahodové tajemství - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Ořechovo-jahodové tajemství
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|