Recept na Omáčka z pečeného lilku ( na těstoviny)
Recept na Omáčka z pečeného lilku ( na těstoviny) je zařazen v kategorii těstoviny.
K přípravě Omáčka z pečeného lilku ( na těstoviny) budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
1 větší lilek 2 jarní cibulky pár plátků sušené šunky ( lze vynechat) hrst sušených rajčat naložených v oleji 2-3 stroužky česneku čerstvá bazalka olivový olej sůl.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Omáčka z pečeného lilku ( na těstoviny)
Recept na Omáčka z pečeného lilku ( na těstoviny): Lilek rozpůlíme, dužinu nařeže křížem a osolíme. Necháme alespoň půl hodiny vypotit. Poté otřeme, pomažeme trochou olivového oleje, vložíme do trouby vyhřáté na 250C a upečeme dohněda. Dužinu pomocí lžíce vydlabeme, popř. ještě trochu rozmělníme. Ná pánvi na olivovém oleji orestujeme nakrájenou bílou část cibulek, nakrájenou šunku a sušená rajčata. Poté vmícháme lilkovou dužinu, posekaný česnek, zelenou část cibulek, trochu podlijeme vodou a provaříme. Odstavíme, dosolíme a přidáme posekanou čerstvou bazalku.
Poznámka k receptu na Omáčka z pečeného lilku ( na těstoviny): Podáváme s těstovinami.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Omáčka z pečeného lilku ( na těstoviny), kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: 1974andrea (Andrea)
- Datum vložení: 06.06.2013
- Počet porcí: 2
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Těstoviny
- Suroviny: 1 větší lilek 2 jarní cibulky pár plátků sušené šunky ( lze vynechat) hrst sušených rajčat naložených v oleji 2-3 stroužky česneku čerstvá bazalka olivový olej sůl
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na omáčka z pečeného lilku ( na těstoviny),
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Omáčka z pečeného lilku ( na těstoviny) - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Omáčka z pečeného lilku ( na těstoviny)
|
|