|
Recept na Omáčka houbová s kuřecím masem
Recept na Omáčka houbová s kuřecím masem je zařazen v kategorii omáčky.
K přípravě Omáčka houbová s kuřecím masem budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
hrst sušených hub, 1 středně menší cibulka, 1 zakysaná smetana, sádlo (nebo olej), hladká mouka, sůl, 3 kuřecí prsa (nemusí to být jen prso), koření na kuřecí maso příloha: knedlík houskový x těstoviny x noky(halušky).
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Omáčka houbová s kuřecím masem
Recept na Omáčka houbová s kuřecím masem: Houby propláchneme ve vodě. Po té je necháme namočené cca 2 hodiny. Jak už jsou nasáklé vodou, vybereme je vody, nakrájíme je na malé kousky a dáme je vařit spolu s vodou, ve kt.stály, plus přidáme další vodu na množství omáčky, které zhruba budeme chtít a osolíme. Na větší pánvi necháme zesklovatět na jemno nakrájenou cibulku se sádlem, z ní si uděláme zásmažku přidáním hladké mouky, chvíli opékáme. Zásmažku zamícháme do vařící vody s houbami, přidáme zakysanou smetanu, mícháme. Další úprava omáčky záleží na každém jak mu vyšla, tzn. dochutit - sůl, citronová šťáva nebo ocet(s tím velmi opatrně), nebo pokud je potřeba tak zahustíme rozkvedláním trošky hladké mouky v trošce mléka. Kuřecí maso nakrájíme na středně velké kousky, okořením dle chuti(já použila grilovací koření). Zprudka opečeme na pánvi z obou stran. Jakmile je maso udělané vložíme ho do hotové omáčky, která je už jen na mírném ohni. Maso do sebe natáhne chuť omáčky. Necháme probublávat pár minut, občas zamícháme.
Poznámka k receptu na Omáčka houbová s kuřecím masem: Podáváme s knedlíkem, noky(halušky), nebo těstovinami. Místo zakysané smetany můžete použít smetanu ke šlehání, pak ale zase možná budete potřebovat ocet(citrónovou šťávu), je to velice individuální podle chuti každého.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Omáčka houbová s kuřecím masem, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Jituska (Jitka)
- Datum vložení: 03.05.2011
- Počet porcí: 4
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Omáčky
- Suroviny: hrst sušených hub, 1 středně menší cibulka, 1 zakysaná smetana, sádlo (nebo olej), hladká mouka, sůl, 3 kuřecí prsa (nemusí to být jen prso), koření na kuřecí maso příloha: knedlík houskový x těstoviny x noky(halušky)
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na omáčka houbová s kuřecím masem,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Omáčka houbová s kuřecím masem - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Omáčka houbová s kuřecím masem
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|