|
Recept na Odpalované trojhránky "Káva s karamelem"
Recept na Odpalované trojhránky "Káva s karamelem" je zařazen v kategorii moučníky - dezerty, zákusky, poháry.
K přípravě Odpalované trojhránky "Káva s karamelem" budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
odpalované těsto: 250ml vody špetka soli 80g másla nebo oleje 200g hl. mouky 4-5 vajec 1.náplň: 1 karamelový pudink 400ml mléka 1,5 lžíce cukru 2.náplň: 200ml smetany ke šlehání 1,5 lžíce cukru 1 lžíce instantní kávy (prášku).
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Odpalované trojhránky "Káva s karamelem"
Recept na Odpalované trojhránky "Káva s karamelem": Do kastrolu se silným dnem nalijeme vodu,osolíme špetkou soli, přidáme tuk a přivedeme k varu. Do vroucí vody vsypeme najednou všechnu mouku a pilně mícháme, až se vše spojí. Na mírnějším ohni těsto "odpalujeme", dokud se nespojí v jakoby "knedlík". V té chvíli sporák vypneme, těsto přemístíme do šlehací misky a necháme prochladnout. Do vlažného těsta postupně vmícháme vejce,každé před přidáním dalšího pořádně zapracujeme.Množství vajec nelze jednoznačně určit, záleží na jejich velikosti, důležité je, aby těsto nebylo ani příliš husté, ale aby se ani neroztékalo.Zkrátka "tak akorát":-). Výsledkem by měla být hmota pěkně hladká a lesklá. Pokud se nám toto podařilo, naplníme těstem sáček s řezanou trubičkou a na pečící papír tvoříme trojhránky (viz.foto). Vložíme do trouby rozpálené na 220°C a pečeme 5-7 minut. Poté teplotu zmírníme na 150°C a dopékáme do zlatova. Během pečení troubu v žádném případě neotevíráme!!! Upečené trojhránky necháme mírně vychladnout a pak je podélně rozřízneme. Na první náplň uvaříme klasickým způsobem pudink, vlažný dáme opět do pytlíku a naplníme spodní díl zákusků. Druhou náplň připravíme ušleháním šlehačky s cukrem a kávou a stejným způsobem nastříkáme na náplň č.1. Přiklopíme vrchní částí a dozdobíme čokoládovou polevou.
Poznámka k receptu na Odpalované trojhránky "Káva s karamelem": Nedá mi to, abych se neozvala. Myslím, že pro holky co nemají zkušenosti s pečením, by bylo fér napsat: Těsto stříkejte na 2 vrstvy a po upečení prořízněte. A nebo tak, jak máte vyfocený finál: upečené trojhránky plníme krémem a vždy 2 slepíme k sobě. Vypadají luxusně, ale pokud stříkáte na 1 vrstvu, nikdy nemohou vypadat proříznuté tak jak, jak máte nafoceno.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Odpalované trojhránky "Káva s karamelem", kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Danca
- Datum vložení: 18.10.2013
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Moučníky - Dezerty, zákusky, poháry
- Suroviny: odpalované těsto: 250ml vody špetka soli 80g másla nebo oleje 200g hl. mouky 4-5 vajec 1.náplň: 1 karamelový pudink 400ml mléka 1,5 lžíce cukru 2.náplň: 200ml smetany ke šlehání 1,5 lžíce cukru 1 lžíce instantní kávy (prášku)
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na odpalované trojhránky "káva s karamelem",
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Odpalované trojhránky "Káva s karamelem" - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Odpalované trojhránky "Káva s karamelem"
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|