|
Recept na Novohradský vepřový plátek
Recept na Novohradský vepřový plátek je zařazen v kategorii vepřové maso.
K přípravě Novohradský vepřový plátek budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
4 plátky vepřové kýty, já měla kotletky, sůl, mletý pepř, olej, 1 menší lžička mleté papriky, 1 menší cibule, 3 žampióny čerstvé nebo trochu sterilovaných, sterilované lečo - asi 2 dl, zhruba 1 1/2 lžíce hladké mouky, zhruba 1/2 dl sladké smetany, možno zalít vývarem nebo přidat kousek masoxu - komu nevadí..
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Novohradský vepřový plátek
Recept na Novohradský vepřový plátek: Plátky masa naklepeme, osolíme, opepříme a zprudka osmahneme z obou stran na rozpáleném oleji. Vyjmeme a ve výpeku malinko osmahneme na hrubší plátky nakrájenou cibuli, přidáme mouku a chvíli osmahneme za stálého míchání - jako jíšku, ale cibule nám nesmí zhnědnout, zaprášíme paprikou, rychle zamícháme, necháme jen zpěnit a ihned zalijeme vodou nebo vývarem. Za stálého míchání necháme zavařit, vložíme zpět maso a lečo, nakrájené podušené žampióny a dusíme pod pokličkou, až je maso měkké. Nakonec přidáme sladkou smetanu. Já připravuji na hlubší pánvičce, je to rychlovka. Dá se použít i libovější bůček, nebo plecko, ale to by se dělalo jiným postupem, dusí se delší dobu nejraději v troubě a zahustí se moukou až před dokončením, když je maso už skoro měkké. Podáváme s rýží, chutná i s těstovinami, nebo dáme vařené brambory.
Poznámka k receptu na Novohradský vepřový plátek: Je to další recept z Receptur teplých pokrmů, klasika v jídelnách a meníčkových restauracích.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Novohradský vepřový plátek, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Merylas
- Datum vložení: 12.02.2009
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Vepřové maso
- Suroviny: 4 plátky vepřové kýty, já měla kotletky, sůl, mletý pepř, olej, 1 menší lžička mleté papriky, 1 menší cibule, 3 žampióny čerstvé nebo trochu sterilovaných, sterilované lečo - asi 2 dl, zhruba 1 1/2 lžíce hladké mouky, zhruba 1/2 dl sladké smetany, možno zalít vývarem nebo přidat kousek masoxu - komu nevadí.
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na novohradský vepřový plátek,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Novohradský vepřový plátek - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Novohradský vepřový plátek
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|